“Drag de Iași”, platformă online de strângere de fonduri dedicată comunității ieșene

Fundația Comunitară Iași anunţă lansarea Drag de Iași, platformă online de strângere de fonduri prin care este încurajată inițiativa locală și filantropia.

Organizațiile neguvernamentale din Iași, dar și grupurile de inițiativă pot înscrie începând cu 15 decembrie proiecte care să schimbe modul în care ne raportăm la orașul în care locuim. Ieșenii pot dona într-un mod simplu, direct pe platformă, fără costuri adiționale, și totodată pot deveni ambasadori pentru proiectele cu care rezonează.

În luna generozității, ieșenii dăruiesc din Drag de Iași comunității încrederea că împreună, prin proiecte diferite, reușim să producem schimbarea pe care ne-o dorim.

 

Care sunt etapele înscrierilor pe platforma Drag de Iași:

  1. În prima etapă se înscriu organizațiile neguvernamentale și grupurile de inițiativă pe https://dragdeiasi.ro/.
  2. ONG-urile și grupurile de inițiativă eligibile înscriu prin completarea unui formular online proiectele dorite.
  3. Ambasadorii susțin proiectele prin donații făcute direct pe platformă și prin promovarea proiectelor în social-media.

Platforma Drag de Iași este dezvoltată în cadrul proiectului ONGteca. Proiectul este derulat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, în parteneriat cu Fundația Comunitară Iași și Asociația pentru Dezvoltare, Transparență și Participare Publică CIVICA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului ONGteca este de a sprijini dezvoltarea a minimum 30 de ONG-uri din regiune, cu preponderență de la nivelul județului Iași, organizații ce oferă servicii în zone insuficient deservite.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 de euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare: Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Despre Drag de Iași

Drag de Iași esteo platforma dezvoltată în cadrul proiectului ONGteca. Prin această platformă, ieșenii se pot implica în comunitate, susținând într-un mod simplu și inedit, proiecte locale. Drag de Iași activează spiritul de inițiativă în rândul ieșenilor, oferindu-le contextul potrivit să-şi facă vizibilă ideea, să facă fundraising, să o susțină și să o distribuie în online.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;