Municipiul Iaşi va achiziţiona încă 18 tramvaie noi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea achiziționării pentru Municipiul Iași, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 10 „Fondul Local”, a unui număr de 18 tramvaie noi cu lungimea de 22 de metri. Proiectul are o valoare totală de 177.217.200 de lei, fără TVA, respectiv 210.888.468,00 lei, cu TVA, adică aproape 43 de milioane de euro.

În altă ordine de idei, Ministerul Dezvoltării a aprobat prin intermediul PNRR – Componenta 5 „Valul Renovării” a proiectelor de reabilitare termică a clădirilor a trei unități școlare din Municipiul Iași. Este vorba de proiectele care vizează Școala Primară „Petru Poni” – Corp C1 (din structura Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”), în valoare de 3.036.325,29 lei, Liceul Tehnologic de Transporturi și de Construcții Iași – Corp C1 Cămin, în valoare de 8.804.827,86 lei, și Grădinița PN 15 – Corp C1, în valoare de 1.907.369,03 lei.

Valoarea totală a proiectelor depuse de Primăria Municipiului Iași, la care se adaugă cele două spitale din subordine (de Recuperare și „Dr. C. I. Parhon”, pe diverse componente ale PNRR și aflate în diverse stadii (contractate, în curs de contractare sau în evaluare) este de circa 793 de milioane de lei, adică aproximativ 160,5 milioane de euro.

Fondurile obținute prin PNRR sunt o oportunitate extraordinară atât pentru a face noi investiții în modernizarea transportului public, cât și în proiecte de reabilitare termică și eficientizare energetică la unități de învățământ preuniversitar și la blocuri de locuințe, precum și pentru construirea de locuințe pentru tineri. Avem și alte proiecte depuse și vă vom ține la curent pe măsură ce acestea sunt aprobate și semnate.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;