5:14 pm - Saturday April 29, 6778

Guvernul a aprobat a doua tranşă pentru municipiul Iaşi, pentru asigurarea agentului termic în iarna 2022-2023

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Cseke Attila, a aprobat repartizarea către bugetele locale din 14 unități administrativ-teritoriale a celei de-a doua tranșe, în valoare de 37.130.302,61 de lei, din schema de sprijin pentru funcționarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populației pentru sezonul rece 2022-2023.

Suma repartizată este aferentă consumului de combustibil sub formă de păcură, cărbune și biomasă, potrivit cererilor depuse de unitățile administrativ-teritoriale până la această dată, urmând ca, la cererea administrațiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranșe – a precizat ministrul.

De această sumă vor beneficia municipiile Buzău, Motru, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Brad, Iași, Drobeta-Turnu Severin, Suceava, Vatra Dornei, Râmnicu Vâlcea și Timișoara, precum și orașele Huedin, Întorsura Buzăului și Horezu.

Astfel, până în prezent, Ministerul Dezvoltării a repartizat 140 de milioane de lei din programul de sprijin, în valoare de 250 de milioane de lei, aprobat de Guvern pentru unitățile administrativ-teritoriale la nivelul cărora sunt funcționale sisteme de alimentare centralizată cu energie termică pe bază de cărbune, păcură sau biomasă, a declarat Cseke Attila, într-o postare apărută miercuri pe site-ul ministerului.

Potrivit sursei, MDLPA va deconta, în limita sumelor alocate din bugetul de stat în acest scop, unităților administrativ-teritoriale, în ordinea solicitărilor, până la 50% din suma facturată pentru achiziția de cărbune, păcură sau biomasă (inclusiv TVA), realizată în perioada octombrie 2022 – martie 2023 de către producătorul de energie termică.

Prin intermediul acestui program, municipiul Iaşi a primit suma de 25.759. 779 de lei, din care circa 101 milioane lei numai în luna decembrie.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;