A doua ediție a Programului de Internship al Consiliului Judeţean Iaşi a ajuns la final

La sediul Consiliului Județean (CJ) Iaşi a avut loc miercuri, 28 decembrie, festivitatea de încheiere a celei de-a doua ediții a Programului de Internship. Timp de patru luni, opt studenţi şi absolvenţi de facultate au avut posibilitatea să lucreze în cadrul CJ Iaşi, punându-și astfel în practică noţiunile teoretice şi învățând cum funcţionează administraţia judeţeană.

“Vreau să vă felicit pentru implicarea voastră din aceste luni, sunt mândru de voi și acum, la finalul programului, pot să mă refer la voi ca fiind colegii mei, pentru că aveți toate atuurile să puteți lucra pe viitor în Consiliul Județean Iași sau în oricare instituție publică. Prin intermediul programelor de internship se poate crea această punte de legătură între perioada de studii și debutul în carieră, iar noi, la Consiliul Județean, vom face toate demersurile pentru ca o parte importantă din posturile care vor fi scoase în viitor la concurs să fie din categoria debutant, deci unde se vor putea înscrie persoane fără experiență în muncă”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

“În Consiliul Județean este un adevărat furnicar. Aici se naște actul administrativ și cred că, în aceste patru luni, v-ați convins că fără implicare, fără determinare și fără să vă placă ceea ce faceți nu se poate. Eu am intrat în administrație prin concurs, ca simplu funcționar, consilier juridic, și prin muncă am atins vârful carierei. Și voi puteți să faceți performanță în administrație, dacă vă doriți o astfel de carieră și veți munci pentru asta’’, a spus, la rândul său, secretarul general al județului, Lăcrămioara Vernică – Dăscălescu.

Șefii de direcții din CJ și îndrumătorii internilor au apreciat interesul pe care tinerii l-au arătat pe parcursul programului și plus valoarea pe care au adus-o în echipă. La rândul lor, tinerii care au făcut parte din program s-au declarat mulțumiți de experiența trăită.

“Aș vrea să vă mulțumesc pentru modul călduros cu care am fost primiți în instituție și pentru că ne-ați ajutat să ne integrăm. Am fost implicată în activitatea direcției și am primit răspuns la toate întrebările pe care le-am avut în această perioadă’’, a spus Diana Elena Pintilie, intern la Direcția Arhitect Șef.

“Acest Program de Internship este una dintre cele mai bune oportunități pe care studenții și absolvenții de facultate o au la nivel local și îi îndemn pe toți tinerii să aplice pentru un astfel de stagiu. Mă declar norocos și onorat că am făcut parte dintr-o asemenea echipă și cred că toate experiențele și cunoștințele pe care le-am dobândit aici mă vor ajuta pentru un viitor loc de muncă în domeniu. Pentru că internshipul mi-a oferit posibilitatea să realizez că îmi doresc să lucrez în domeniul managementului proiectelor și mă voi îndrepta către o asemenea carieră’’, a declarat Teofil Tincu, intern la Direcția Proiecte și Dezvoltare Durabilă.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;