Filmele începutului de an, la Cinema Ateneu

Noul an aduce pentru spectatorii Cinematografului Ateneu o serie de premiere pentru mai multe categorii de filme. De la comedii, drame și documentare, până la animații pentru cei mai mici dintre noi.

Romina, VTM! este cea mai nouă comedie românească care promite să urce în topurile premierelor. Romina (Nicole Cherry) încearcă să salveze terasa din Costinești a tatălui său. Printr-o întâmplare, ea ajunge să se îndrăgostească de Valentin (Rareș Maris), un turist venit în vacanță la Costinești, cu planul de a cânta la chitară pe stradă, ca să câștige bani.

Cea de-a doua parte a filmului Avatar – Avatar, Calea Apei continuă să fie vizionată de cinefilii din întreaga lume. Pelicula se concentrează pe fostul pușcaș marin Jake Sully (Sam Worthington), care s-a îndrăgostit de planeta Pandora și de războinica Naʼvi Neytiri (Zoe Saldaña) în primul film.

Din selecția oficială de la Cannes, Frate și soră/Frère et soeur, noul film al lui Arnaud Desplechin rulează din 10 ianuarie 2023, la Cinematograful Ateneu. Poveste despre secrete de familie și legături de sânge care nu mai pot fi ignorate, filmul îi are ca protagoniști pe Marion Cotillard și Melvil Poupaud. În distribuție se regăsește și actrița Cosmina Stratan.

Ennio este un film documentar regizat de Giuseppe Tornatore, care celebrează viața și moștenirea compozitorului italian Ennio Morricone. În cei cinci ani în care s-a filmat, Giuseppe Tornatore a călătorit peste tot în lume pentru a vorbi cu peste șaptezeci de regizori și muzicieni despre viața și opera lui Ennio Morricone.

Cel mai controversat film de la începutul acestui an se vede la Cinema Ateneu. Pe 6 ianuarie (ora 19.30) și 12 ianuarie (ora 18.00) ai ocazia să vezi pe marele ecran filmul Teambuilding și să te alături unei tabere: un film de succes sau doar o satiră cu un limbaj neadecvat.

Triunghiul tristeții/Triangle of Sadness este o spumoasă satiră despre ipocrizie, lăcomie și putere. Un film cu influenceri, miliardari în jacuzzi și foarte multă șampanie, care a câștigat Palme d’Or la Cannes 2022. Ceea ce la început părea poza perfectă de Instagram se transformă într-un spectacol grotesc.

Bazat pe bestsellerul nr. 1 din New York Times, Un bărbat pe nume Otto spune povestea lui Otto Anderson (Tom Hanks), un bărbat morocănos care nu mai vede un scop în viață după pierderea soției. Otto este gata să sfârșească cu toate, dar planurile îi sunt întrerupte atunci când o tânără familie plină de viață se mută în vecinătate.

Filmul Omul lui Dumnezeu/Man of God, regizat de Yelena Popovic și prezentat la numeroase festivaluri poate fi vizionat și în luna ianuarie. Producția prezintă patimile Sfântului Nectarie din Eghina, care trebuie să îndure ura vrăjmașilor lui în timp ce duce mai departe cuvântul lui Dumnezeu.

Animația Mumiile: Aventuri moderne, de Juan Jesús García Galocha, spune povestea a trei mumii care ajung în Londra zilelor noastre, unde pornesc în căutarea unui inel antic care a aparținut familiei regale și care a fost furat de prea ambițiosul arheolog Lord Carnaby.

Biletele pentru fiecare proiecție sunt puse în vânzare pe site-ul www.cinemaiasi.ro și la casieria Ateneului, la prețul de 15 lei, respectiv 20 de lei pentru noul film Avatar. 

 

Filmele pot fi vizionate după următorul program:

Luni, 9 ianuarie 2023

18.00 | Romina, VTM – (regia Paul-Răzvan Macovei) – PREMIERĂ – AG

20.00 | Avatar: The Way of Water – Avatar: Calea apei – (regia James Cameron) – 3D/subtitrat – AP 12

Marți, 10 ianuarie 2023

18.00 | Frate și soră – Frere et soeur – (regia Arnaud Desplechin) – PREMIERĂ – AP 12

20.00 | ENNIO – Ennio – (regia Giuseppe Tornatore) – AG

Joi, 12 ianuarie 2023

18.00 | Teambuilding – (regia Matei Dima, Cosmin Nedelcu, Alex Coteț) – N-15 – Nerecomandat sub 15 ani

20.00 | Triangle of Sadness – Triunghiul tristeții – (regia Ruben Östlund) – AP 12

 

Vineri, 13 ianuarie 2023

15.30 | Avatar: The Way of Water – Avatar: Calea apei – (regia James Cameron) – 3D/DUBLAT – AP 12

20.00 | Un bărbat pe nume Otto – A Man Called Otto – (regia Marc Forster) – PREMIERĂ – AP 12

Sâmbătă, 14 ianuarie 2023

13.00 | Mummies – Mumiile: Aventuri moderne (regia Juan Jesús García Galocha) – PREMIERĂ – 2D/Dublat – AG

Duminică, 15 ianuarie 2023

13.00 | Mummies – Mumiile: Aventuri moderne (regia Juan Jesús García Galocha) – 2D/Dublat – AG

15.00 | Romina, VTM – (regia Paul-Răzvan Macovei) – AG

17.00 | Omul lui Dumnezeu – Man of God – (Yelena Popovic) – AG

19.00 | Un bărbat pe nume Otto – A Man Called Otto – (regia Marc Forster) – AP 12

Preț bilet normal: 15 lei

Preț film 3D Avatar: 20 lei (ochelarii incluși)

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;