Programul de modernizare a transportului public continuă. La Iaşi vor ajunge încă 18 tramvaie noi şi 25 de autobuze electrice

Primarul Mihai Chirica va fi prezent marţi, 10 ianuarie, la Bucureşti, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) pentru a semna contractul de finanțare a achiziției a 18 tramvaie noi, cu lungimea de 22 de metri, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 10 „Fondul Local”!  Proiectul are o valoare totală de 177.217.200 lei, fără TVA (210.888.468,00 lei, cu TVA), adică aproape 43 de milioane de euro.

Un alt contract de finanțare prin PNRR pe care primarul urmează să îl semneze în curând se referă la achiziționarea a 25 de autobuze electrice cu o lungime de 10 metri, inclusiv a 25 de stații de încărcare rapidă și opt stații de încărcare lentă, valoarea proiectului ridicându-se la suma de 59.810.805 lei, fără TVA (71.174.857,95 lei, cu TVA). Autobuzele vor fi distribuite pe traseele 19, 20, 27, 30, 41, 44, 46, 47 și 49.

„Este o veste formidabilă pentru orașul nostru, care vine în completarea programului nostru de modernizare a transportului public și de transformare a acestuia într-unul verde, modern, inteligent!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Valoarea totală a proiectelor depuse pentru a fi finanțate prin PNRR de Primăria Municipiului Iași, la care se adaugă cele două spitale din subordine (de Recuperare și „Dr. C. I. Parhon”), pe diverse componente ale PNRR și aflate în diverse stadii (contractate, în curs de contractare sau în evaluare) este de circa 793 de milioane de lei, adică aproximativ 160,5 milioane de euro.

„Fondurile obținute prin PNRR sunt o oportunitate extraordinară atât pentru a face noi investiții în modernizarea transportului public, cât și în proiecte de reabilitare termică și eficientizare energetică la unități de învățământ preuniversitar și la blocuri de locuințe, precum și pentru construirea de locuințe pentru tineri, a spus primarul Mihai Chirica.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;