Călătorii până la marginile Universului Observabil, la Palas – Planetariul gonflabil „a aterizat” în Atrium

Dincolo de Stația Spațială Internațională, trecând de Calea Lactee, cu viteza capsulei care a dus primii oameni pe Lună – misiunea Apollo 11 – , Planetariul revine în Iași, de această dată la Palas. Curioșii de toate vârstele sunt așteptați să descopere Universul într-o călătorie fascinantă, plină de culoare și imagini fabuloase.

Până pe 18 ianuarie 2023Atriumul Palas devine o veritabilă punte de lansare spre minunatul Univers. „Planetariul de pe Terra în Univers” îi invită pe cei pasionați de Cosmos la o varietate de proiecții cu tematici astronomice. Gândit astfel încât să fie accesibil tuturor categoriilor de vârstă, Planetariul propune călătorii fascinante pline de culoare și dinamism, prin spațiu și timp.

Prețul unui bilet este de 30 de lei pentru o proiecție, iar numărul maximum de persoane care poate participa la un spectacol este de 30. Planetariul funcționează în intervalul orar 10.00 – 22.00. Marginile Universului Observabil, miliarde de galaxii, îndepărtarea de Calea Lactee sunt câteva dintre aventurile pe care curioșii le vor putea vedea. Proiecțiile sunt dedicate pasionaților de toate vârstele.

Principala proiecție este spectacolul full-dome (o proiectare video specială, în care privitorul este înconjurat de imagini într-un unghi semisferic) „De pe Terra în Univers”, unde incursiunea spațială îi poartă pe vizitatori la o distanță de circa 12 miliarde de ani lumină.

Cupola gonflabilă are un diametru de 8 metri și este dotată cu un proiector digital de planetariu. Scaunele sunt special gândite astfel încât să ofere confort și o vizionare panoramică a spectacolului memorabil.

Urmărește-ne pe pagina de Facebook Palas pentru a fi mereu la curent cu toate noutățile!

Filed in: Informațía zilei, Timp liber

Comments are closed.

;