5:13 pm - Saturday April 19, 5710

Suma pentru spectacolul cu drone de la “Revelionul Iaşului” va fi scăzută din valoarea totală a contractului

Direcția Generală Anticorupție (DGA) a solicitat și a primit de la Primăria Municipiului Iași o serie de documente din cadrul procedurii de achiziție publică a spectacolului „Revelionul Iașului”, desfăşurat în noaptea de Anul Nou în Piaţa Palatului Culturii. Acţiunea ofiţerilor DNA a fost pusă în mişcare în urma unei reclamaţii depuse la sediul instituţiei referitoare la modul în care s-a făcut achiziţia pentru desfăşurarea spctacolului mai sus menţionat.

“După cum am informat printr-un comunicat de presă din data de 29 decembrie 2022, serviciile de organizare a spectacolului au fost încredințate, printr-o procedură de achiziție simplificată prevăzută de legislația în vigoare, către R & A Events & Concerts SRL-D, pentru o sumă totală de 553.700 lei, fără TVA, care a inclusiv artiști, scenotehnică, cazări, deplasări, taxe, etc. Potrivit contractului menționat, spectacolul a inclus focuri de artificii. Așa cum am anunțat, „în funcție de condițiile meteorologice și tehnice”, evenimentul ar fi putut include și un spectacol de lumini cu lasere și drone”, se arată într-un comunicat remis redacţiei în această după amiază, semnat de Biroul de presă al Primăriei Municipiului Iaşi.

“După semnarea contractului, firma a notificat municipalitatea că dat fiind timpul prea scurt și întrucât nu erau întrunite condițiile tehnice și meteorologice necesare nu poate organiza și spectacolul de drone. Ca urmare, suma aferentă spectacolului de drone, de 83.200 lei, fără TVA, a fost scăzută din valoarea contractului și, evident, nu va fi achitată. Restul serviciilor prevăzute în contract au fost onorate”, se precizează în încheierea comunicatului dat publicităţii de Primărie.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;