Consiliul Judeţean a semnat certificatul de urbanism pentru tronsonul Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni al Autostrăzii A 8

Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi a semnat la sfârşitul anului trecut certificatul de urbanism pentru elaborarea Documentației Tehnice pentru tronsonul Târgu Neamț – Iași – Ungheni din cadrul Autostrăzii A 8 (Autostrada Unirii) , cu amplasament pe teritoriul județului Iași, de la Moțca la podul peste râul Prut.

Autostrada A 8 va tranzita aproape 25% din unităţile administrativ teritoriale  din judeţul Iași și va fi cea mai bine fluidizată autostradă, cu nouă noduri rutiere. În ceea ce privește autostrada A 7, până în 2026, Iașul va avea primii 30 de kilometri de autostradă între localităţile Mirceşti şi Paşcani. Traseul A 7 în judeţul Iaşi tranzitează unităţile administrativ teritoriale Mirceşti, Hălăuceşti, Mogoșeşti – Siret, Stolniceni – Prăjescu şi Paşcani. Pe traseul acestui lot vor fi construite inclusiv 38 de poduri și pasaje, a declarat Costel Alexe, preşedintele CJ Iaşi, miercuri, într-o conferinţă de presă.

În cadrul întâlnirii cu ziariştii, Costel Alexe a oferit detalii și despre alte două proiecte de infrastructură majore din judeţ, respectiv podul rutier de la Ungheni și șoseaua de centură a orașului Podu Iloaiei.

A fost aprobată finanțarea pentru construirea podului de la Ungheni din fonduri europene alocate prin Facilitatea de Conectare a Europei (CEF), asigurându-se astfel premisele unei implementari accelerate ca urmare a angajamentelor financiare disponibile din partea Comisiei Europene. În luna februarie, după aprobarea prin Hotărâre de Guvern a indicatorilor tehnico-economici, se va lansa procedura de atribuire a contractelor de proiectare și execuție a lucrărilor. În ceea ce privește şodeaua de centură a oraşului Podu Iloaiei, termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru realizarea studiului de fezabilitate este 16 ianuarie 2023. Deși am așteptat atât de mult construirea autostrăzilor și identificarea soluțiilor pentru descongestionarea traficului, administrația județeană face toate eforturile pentru a debloca și a sprijini financiar toate aceste proiecte de infrastructură”, a  afirmat președintele Consiliului Județean Iaşi.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;