Noi paşi pentru fluidizarea traficului din judeţ. Pasaje rutiere pe DN 28, la Podu Iloaiei şi Leţcani

În perioada următoare, în judeţul Iaşi vor fi construite mai multe pasaje rutiere, în localităţile Podu Iloaiei şi Leţcani, care au ca scop fluidizarea traficului auto şi creşterea siguranţei pietonilor. Este vorba despre un pasaj subteran pietonal, amplasat în localitatea Podu Iloaiei (în dreptul sediului Primăriei), proiect finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNNR), un pasaj rutier peste calea ferată pe DN 28, km 69, la intrarea în aceeaşi localitate, proiect finanţat prin Banca Europeană de Investiţii (BEI), precum şi a unui pasaj rutier în localitatea Leţcani, în dreptul punctului care face legătura între şoseaua de centură municipiului Iaşi cu DN 28, proiect finanţat, de asemenea, prin PNNR, licitația pentru toate cele trei lucrări, respectiv PT+PAC Faza 1, urmând să fie lansată până la începutul lunii februarie.

Anunţul privind construcţia celor trei noi pasaje a fost făcut miercuri, 11 ianuarie, de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe, în cadrul unei conferinţe extraordianre de presă, organizate la sediul instituţiei, la care au mai fost prezenţi, de asemenea, primarul orașului Podu Iloaiei, Ioan Alexa, și primarul comunei Lețcani, Stelian Turcu.

 „Dincolo de faptul că vom avea autostrăzile A8 și A7, la nivelul județului nostru rămânem cu o serie de probleme pe care trebuie să le rezolvăm. Cele trei pasaje sunt soluții pe care le-au identificat și autoritățile locale pentru fluidizarea traficului. Pasajele supraterane, în special, vor ajuta la descongestionarea traficului, dar vor rezolva și problema dureroasă a accidentelor rutiere. Sunt investiții pe care comunitatea noastră le așteaptă de foarte mult timp și mă bucur că, în sfârșit, am găsit rezolvarea și soluțiile potrivite”, a declarat Costel Alexe, președintele CJ Iaşi.

La rândul său, Ioan Alexa, primarul oraşului Podu Iloaiei, a afirmat că odată cu realizarea pasajului subteran, calvarul şoferilor care tranzitează localitatea, mai ales la orele de vârf, va fi eliminat, acest lucru conducând, implicit, la creşterea siguranţei pietonilor.

“Din păcate, pentru toți cetățenii județului, calvarul este la Podu Iloaiei, odată cu tranzitarea localității, dar calvarul îl resimte și comunitatea pe care o reprezint. Comunitatea din Podu Iloaiei are nevoie urgentă de acest pasaj subteran pietonal, care va aduce mai multă siguranță celor 1.500 de elevi care învață la Școala Alexandru Ioan Cuza. Sper să reușim și semaforizarea în localitate.”, a precizat primarul.

Stelian Turcu, primarul comunei Lețcani, s-a arătat, de asemenea, încântat de faptul că prin construirea pasajului peste calea ferată, circulaţia auto din zonă va fi mult îmbunătăţită.

„La Lețcani avem mai multe proiecte derulate în parteneriat cu Consiliul Județean Iași. Sperăm să se finalizeze în cel mai scurt timp proiectul centurii ușoare a zonei metropolitane, care va însuma 10 km de drum județean, pe raza comunei Lețcani, dar și proiectul parcului industrial. Pe de altă parte, acest pasaj suprateran care se va construi peste calea ferată va însemna una dintre cele mai importante investiții în infrastructura rutieră pentru comunitatea din Lețcani”, a spus primarul.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;