5:13 pm - Sunday April 19, 2409

AGRONOMIADA, cea mai amplă competiție studențească din țară, se va desfăşura în acest an la Iaşi

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) anunţă organizarea în perioada 11 – 14 mai a celei mai importante competiții științifice și sportive adresată studenților universităților de profil din țară, AGRONOMIADA 2023, ediția a XXXIII-a.

Competiție de tradiție a studenților din universitățile agronomice din țară, ce datează încă din anii ’70, AGRONOMIADA este un concurs studențesc organizat la nivel național, menit să asigure consolidarea legăturilor de colaborare și prietenie dintre studenții universităților similare din țară pentru promovarea ideii de performanță, stimularea studiului și a calităților sportive în rândul studenților. Conform regulamentului general, AGRONOMIADA se desfășoară prin rotație, într-unul din cele cinci centre universitare de învățământ agronomic – București, Iași, Cluj, Timișoara și Craiova. Începând cu ediția din 2014, care a avut loc tot în Iași, s-au alăturat și studenții Universității Agrare de Stat a Moldovei, actualmente Universitatea Tehnică a Moldovei.

„Desfășurat sub egida aniversării celor 180 de ani de la primele cursuri de agricultură predatede Ion Ionescu la Academia Mihăileană, concursul profesional-științific și sportiv AGRONOMIADA va fi organizat în acest an la Iași, în perioada 11-14 mai. La această ediție sunt propuse 18 discipline profesionale și cinci competiții sportive, unde vor concura peste 380 studenți”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorectorul cu activitățile sociale.

Scopul concursului este încurajarea spiritului de competiție, de fair-play, a sportivității în rândul studenților și crearea unui mediu propice întrecerilor academice. Probele profesional-științifice vor avea și o componentă practică ce urmărește conectarea studenților la realitățile viitoarelor profesii din domeniile agronomice, ale industriei alimentare și medical-veterinare.

La AGRONOMIADA 2023 au fost invitate să participe toate universitățile agronomice și de științele vieții din țară (Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Științele Vieții din Timișoara, Facultățile de Agricultură și Horticultură din cadrul Universității Craiova și ale Universității Tehnice a Moldovei din Chișinău.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;