Mihai Chirica: CET-ul este al municipiului Iaşi! Cât voi fi eu primar, nimeni nu se va atinge de el!

Primarul Mihai Chirica afirmă că hotărârea Curţii de Apel prin care patrimoniul CET Iaşi poate fi scos la vânzare în vederea recuperării datoriilor nu va avea niciun efect asupra furnizării căldurii şi apei calde către locuinţele racordate la sistemul centralizat de termoficare. Potrivit edilului, hotărârea emisă de judecători nu reprezintă decât o “reglare de interpretare” a unor noţiuni de drept civil.

“CET Iaşi este sub control, nu există niciun fel de problemă. Este funcţional, este al municipiului Iaşi şi va rămâne, în continuare, al municipiului Iaşi. Cel puţin cât voi fi eu primar, nu cred că va îndrăzni nimeni să se apropie de el. În ceea ce priveşte hotărârea judecătorească care spune că activele CET-ului ar urma să fie scoase la vânzare, acolo este vorba despre reglementarea unor noţiuni de drept, pentru că nu se face o judecată pe o anumită speţă, ci pur şi simplu se analizează pe fundamentul dreptului civil, respectiv dacă o hotărâre a unei înalte curţi este mai tare decât o hotărâre a aceleiaşi înalte curţi. Este o fundamentare greşită din punct de vedere al judecăţii pe fond şi, deci, este doar o reglare a unei interpretări de noţiuni de drept”.

Primarul mai declară că toate bunurile mobile şi imobile ale CET Iaşi aparţin de drept municipiului Iaşi, potrivit hotărârii instanţei.

“CET Iaşi are în acest moment în componenţă două cazane de apă fierbinte, care au fost construite cu fonduri europene, fiind bunuri publice înregistrate în proprietatea publică a municipiului Iaşi, inalienabile, şi care nu pot fi atacate de nicio persoană fizică sau juridică. Tot acolo mai avem un motor de gaze naturale, care produce şi energie electrică cu o putere de 5 MW, care este proprietatea municipiului Iaşi începând cu anul 2019 şi care nu a făcut niciodată obiectul niciunui litigiu. Reţeaua de gaze este tot a noastră, respectiv a municipiului Iaşi, la fel şi transformatoarele şi toate celelalte conexiuni în sistem. Prin urmare, discutăm despre lucruri care nu au de-a face cu funcţionarea CET-ului. Toate bunurile de acolo sunt bunuri publice, recunoscute prin instanţă”, a adăugat primarul.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;