Iaşul s-a înfrăţit cu oraşul Bălţi din Republica Moldova

La împlinirea a 173 de la nașterea lui Mihai Eminescu şi a Zilei Culturii Naționale, o delegaţie a Primăriei municipiului Iaşi a participat duminică, la Bălţi, la ceremoniile organizate cu acest prilej de către autorităţile din Republica Moldova, care au inclus şi semnarea acordul de înfrăţire dintre cele două localităţi. Din partea Iaşului, documentul a fost semnat de primarul Mihai Chirica, iar din partea oraşului Bălţi de către Nicolai Grigorişin, primarul acestei localităţi.

.Iașul este strâns legat de oraşele Moldovei lui Ştefan cel Mare prin istoria comună, tradiţii, limbă şi trăire românească și, pe acest fundament de nezdruncinat, ne propunem să aprofundăm schimburile culturale, economice, academice, sportive și turistice”, a declarat primarul Mihai Chirica, după semnarea documentului.

În continuare, delegaţia ieşeană condusă de primarul Mihai Chirica şi din care au mai făcut parte prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, academicianul Victor Spinei, vicepreședinte al Academiei Române, Cassian Maria Spiridon, președintele Uniunii Scriitorilor – filiala Iași, Adi Cristi, directorul Casei de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, Aurica Ichim, directorul Muzeului Municipal „Regina Maria”, Carmen Cumpăt, directorul Spitalului Clinic de Recuperare, Gabriela Săndulescu, directorul Colegiului „Mihai Eminescu”, viceprimarul Cezar Baciu și administratorul public al Municipiului Iași, Petru Movilă, a depus coroane de flori la bustul Poetului Național de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”; precum și la monumentul aflat pe Aleea Clasicilor Culturii Naționale, după care, grație consulului general al României la Bălți, Petrișor – Ionel Dumitrescu, a vizitat Universitatea de Stat „Alecu Russo”, instituţie de învăţământ superior unde Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaș are deschisă o extensie academică.

La finalul vizitei, primarul Mihai Chirica, care a ţinut să mulţumească autorităţilor locale pentru găzduire, prietenia pe care au arătat-o și pentru întreaga deschidere de a construi noi legături cu Iaşul, a primit din partea Prea Sfințitul Antonie, Episcop de Bălți, „Crucea Bălțeană”, cea mai înaltă distincție a eparhiei din Basarabia.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;