„Omagiu Făuritorilor Unirii” – simpozion dedicat împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române

Sâmbătă, 21 ianuarie, începând cu ora 11.00, la Muzeul Unirii din Iaşi va avea loc cea de-a XI-a ediţie a Simpozionului „Omagiu Făuritorilor Unirii”. manifestare organizată de Muzeul de Istorie a Moldovei în parteneriat cu Asociația „Alexandru Ioan Cuza nr. 20” şi moderată de dr. Cătălin Turliuc, de la Institutul de Istorie „A. D. Xenopol” Iași. membru al Academiei Române – filiala Iași.

Marcând împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române, programul acestei ediții cuprinde prelegeri susținute de istoricii: Bogdan Constantin Dogaru: „Francmasoneria și mișcarea pentru unitate națională a românilor”; Cristian Moșneanu: „Transilvania și ecoul Unirii Principatelor”, Mihai Ștefan Ceaușu:  „Imperiul Habsburgic și Unirea Principatelor” şi Cătălin Turliuc – „Alexandru Ioan I – sfârșitul domniei și posteritatea”.

Simpozionul „Omagiu Făuritorilor Unirii” a devenit un eveniment de tradiție, având ca principal obiectiv diseminarea în rândul publicului larg a informațiilor cu caracter istoric legate de momentul Unirii Principatelor, contextul internațional al acesteia, personalitățile implicate în acest demers și rolul lui Alexandru Ioan Cuza în procesul de modernizare a societății românești, se arată într-un comunicat semnat de organizatori.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;