Teatrul românesc este în doliu. A murit Teodor Corban

Teatrul românesc este în doliu. Teodor Corban, actorul Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi, s-a stins din viaţă, lăsând un gol imens în sufletele colegilor şi spectatorilor care i-au aplaudat evoluţiile de pe scenă şi rolurile memorabile pe care le-a interpretat în filme.

“Trecerea lui în altă lume ne-a lăsat în suflet un gol imens și o tristețe nemărginită. Rămân vii în amintirea noastră rolurile sale extraordinare, talentul uriaș, umorul inegalabil și zâmbetul cu care întâmpina orice încercare a vieții. Condoleanțe familiei îndurerate! Odihnă veșnică!”, se arată în mesajul postat pe Facebook de conducerea şi colectivul Teatrului Naţional din Iaşi.

Teodor Corban a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1985, la clasa prof. Dem Rădulescu – Dragoş Galgoţiu. Între 1985 şi 1988 a fost actor pe scena Teatrului „V. I. Popa” din Bârlad, apoi a jucat la Teatrul Dramatic din Constanţa. Din 1989 este angajatul Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi.

Trupul neînsuflețit al actorului va fi depus astăzi, de la ora 17:00, la Biserica Vovidenia, urmând ca joi, 19 ianuarie, la ora 9.00, să fie adus în foaierul Teatrului Național Vasile Alecsandri din Iași. Înmormântarea va avea loc joi, la ora 13:00, la cimitirul Mănăstirii Vlădiceni.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;