Proiect Erasmus+ privind obținerea de acuarele din deșeuri organice, derulat de Universitatea de Ştiinţele Vieţii

La Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a avut loc marţi 17 ianuarie, lansarea oficială a proiectului «From ”Waste” to ”Art” for a Sustainable World», finanțat prin programul ERASMUS+. Instituția coordonatoare a proiectului este Ensemble Scolaire La Salle „Maison Blanche”, Saint-Paul Réunion din Franța, iar parteneri sunt Agrupamento de Escolas de Resende, Resende din Portugalia, Kauno Taikomosios Dailės Mokykla din  Kaunas– Lituania, „Sv.Kliment Ohridski” High School din Ohrid– Macedonia,  şi Çağdaş ve Yenilikçi Eğitimciler Derneği din Trabzon – Turcia.

„În cadrul proiectului, ca scop principal ne-am propus obținerea de acuarele din deșeuri organice și promovarea acestora, pentru a inspira dezvoltarea și folosirea în viitor a unor materiale și tehnici inovatoare și ecologice. Proiectul are rolul educativ de conștientizare asupra importanței reciclării deșeurilor, ca măsură împotriva poluării mediului, prin contaminarea apei și solului cu substanțe chimice dăunătoare și rol economic, de a reduce costurile pentru procurarea acuarelelor folosite în cadrul orelor de educație plastică din instituțiile partenere”, a declarat șef lucr.dr. Ilie Bodale, coordonatorul proiectului din partea USV Iași.

De asemenea, proiectul își propune să atragă atenția publicului larg prin prezentarea unor ”opere de artă” ce vor fi realizate din deșeuri în cadrul atelierelor de lucru. Proiectul se va desfășura în toate instituțiile partenere, pentru a permite participanților să descopere cultura și istoria țărilor gazdă. Rolul USV Iași în acest proiect este de a asigura suport științific pentru realizarea culorilor organice.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;