Dialog filosofic “HARAP ALB. Călătorie inițiatică”, la Muzeul “Poni-Cernătescu”

În organizarea Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova”, în parteneriat cu Asociația „Noua Acropolă” – filiala Iași, sâmbătă, 21 ianuarie, începând cu ora 14.00, la Muzeul „Poni-Cernătescu” din strada Mihail Kogălniceanu Nr. 7B, publicul ieşean este  provocat la o conversație filosofică pornind de la povestea „Harap Alb”, creația scriitorului Ion Creangă.

Harap-Alb este una dintre cele mai reprezentative povești despre drumul eroului din folclorul românesc. Fie că sunt copii, adolescenți sau adulți, toți cei care o citesc pot găsi în ea ceva care să inspire, pentru că include majoritatea arhetipurilor aflate în profunzimea psihicului uman. Plecarea de acasă, prietenia, învingerea dificultăților, dragostea, moartea și renașterea sunt doar câteva dintre situațiile din viață pe care toți le vom întâlni la un moment dat. Povestea ne pregătește pentru ele, ne oferă acele elemente care să ne ajute să recunoaștem ceea ce trăim, să învingem frica și să fim victorioși în marea aventură a vieții, afirmă organizatorii într-un comunicat.

Prelegerea va fi susţinută de Marius Andro, director al Asociației „Noua Acropolă” – filiala Iași, intrarea publicului fiind liberă, în limita locurilor disponibile.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;