Medicii ieşeni au reuşit să replanteze cu succes membrul amputat al băiatului care a fost victima accidentului de la Suceava

Medicii de la Spitalul Clinic de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi au reuşit să finalizeze cu succes o nouă intervenţie chirurgicală de excepţie, constând în replantarea membrului inferior amputat al unui pacient în vârstă de 15 ani, care a suferit un accident de tren. Operaţia, una deosebit de dificilă, ţinând cont de politraumatismele suferite de pacient şi starea deosebit de gravă în care acesta a fost adus la spital, a durat 13 ore, în final ea fiind un succes, după cum afirmă medicii.

“Au fost iniţiate procedurile de terapie intensivă şi de susţinere a funcţiilor vitale, concomitent cu intervenţia chirurgicală de replantare şi revascularizare a membrului inferior amputat. În afara membrului amputat, copilul a fost diagnosticat în urma examinării computer tomograf cu traumatism cranio cerebral, hemoragie, fractură de omoplat, fractură de coaste C7 şi C9, hemoperitoneu, hemotorax şi ruptură de splină. Intervenţia chirurgicală, care a fost una de mare dificultate, cauzată de traumele asociate, s-a încheiat cu succes şi cu speranţa că membrul replantat îşi va păstra fiabilitatea în următoarele 24 de ore. Deja pacientul are o evoluţie lent favorabilă, fără instalarea deocamdată a complicaţiilor locale şi metabolice, însă, evident, acesta nu se află încă în afara riscului vital”, a declarat Sidonia Susanu, medic în cadrul Spitalului de Copii Sfânta Maria.

În paralel cu intervenţia chirurgicală de replantare a membrului amputat al pacientului a fost lansat un apel umanitar de donare de sânge pentru salvarea vieţii copilului. Deja, reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sangvină Suceava au anunţat că joi dmineaţă, la prima oră, o echipă formată din medici şi asistenţi se va deplasare la Spitalul Orăşenesc din Vatra Dornei pentru recoltarea de sânge, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze pentru acest lucru până la Suceava. “Copilul va avea sânge cât va fi necesar”, dau asigurări reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sangvină Suceava.

.

Reamintim că marţi a fost adus la Spitalul Clinic de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi cu elicopterul SMURD un băiat în vârstă de 15 ani cu piciorul stâng amputat, în urma unui accident de tren petrecut în Gara Vatra Dornei Băi. Copilul, aflat în stare gravă, a fost preluat imediat de către o echipă interdisciplinară şi dus în sala de operaţii, unde medicii au încercat să replanteze membrul amputat.

Reamintim că în luna decembrie, aceeaşi echipă multidisciplinară din cadrul Spitalului Clinic de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi a reuşit să replanteze membrele superioare ale unei paciente tot în vârstă de 15 ani, care fusese victima unui  accident de autocar în apropiere de Paşcani.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;