Cursă directă Iaşi – Istanbul şi retur cu Wizz Air, începând din 4 aprilie

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pe plan global, a anunţat astăzi deschiderea unei noi rute din Iași către Istanbul. Astfel, pasagerii care zboară de la Aeroportul Iași vor avea ocazia să viziteze cel mai mare oraș al Turciei, care leagă Europa de Asia, cunoscut și drept centrul cultural și financiar al țării. Cele mai cunoscute atracții sunt moscheea Hagia Sophia, Palatul Topkapî, reședința Sultanilor Otomani, moscheea Sultan Ahmed, faimoasă pentru decorațiunile sale din ceramică albastră, precum și Grand Bazaar, cel mai mare bazar acoperit.

Începând cu data de 4 aprilie 2023, ruta directă Iaşi  Istanbul şi retur va fi operată cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână cu aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri, A320neo cu 186 de locuri, A321 cu 230 locuri și aeronave Airbus A321neo cu 239 locuri. Biletele pot fi cumpărate acum online, pe wizzair.com și prin intermediul aplicației pentru mobil, la tarife ce încep de la 119 lei.

„Suntem extrem de încântați să anunțăm o nouă rută ce face posibile conexiuni cu Turcia. Cu peisaje minunate, o istorie fascinantă și o arhitectură incredibilă, țara oferă câte o atracție pentru orice călător. Această rută reflectă angajamentul nostru de a oferi clienților ce călătoresc prin Aeroportul Iași o conectivitate îmbunătățită, tarife accesibile și mai multe opțiuni de zbor, mai ales pe măsură ce ne extindem continuu rețeaua. Așteptăm cu nerăbdare să primim pasagerii la bordul aeronavelor noastre noi, eficiente și sustenabile”, a declarat Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager în cadrul Wizz Air.

„Lansarea rutei Iași-Istanbul este o veste extraordinară. Practic, prin această rută mult așteptată suntem cu adevărat conectaţi cu întreaga lume – oricine va dori să călătorească din Iași prin aeroportul-hub din Istanbul, va avea posibilitatea să ajungă în destinații din America de Nord, Asia ori Australia. În plus, Istanbul este orașul ce se întinde pe două continente, acest lucru asigurându-i o poziționare strategică atât din punct de vedere comercial, cât și din punct de vedere turistic, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării întregii regiunii. Mulțumesc partenerului nostru Wizz Air pentru deschidere și încredere, avem convingerea că această nouă rută va fi o investiție viabilă pentru noi toți. Totodată, este un semn clar că prin noul proiect de extindere a infrastructurii, la care lucrăm în prezent, oferim companiilor aeriene mai multă stabilitate și oportunitatea de a se dezvolta pe termen lung.”, a afirmat Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iași.

„Dezvoltarea Aeroportului Internațional înseamnă dezvoltarea județului Iași și a unei întregi regiuni, și vreau să vă spun că în tot acest timp am reușit să dezvoltăm relații eficiente și de încredere cu partenerii și reprezentanții companiilor aeriene, astfel încât la acest moment avem din ce în ce mai multe curse directe din Iași către Dublin, Bruxelles, Madrid, Paris, Milano, dar și către destinații noi, precum Dortmund, Memmingen (Germania), Basel-Mulhouse (Elveția) și Copenhaga (Danemarca). Partenerii noștri de la Wizz Air au anunțat astăzi deschiderea către noi porți. Vom avea cursă directă către ISTANBUL din primăvara acestui an. Mulți dintre ieșeni ne-au scris, am primit multe solicitări pentru a introduce acest zbor și iată că am reușit. Turcia va fi la doar un zbor distanță de Iași”, a subliniat, la rândul său, Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Despre Wizz Air    

Wizz Air, compania aeriană ultra-low-cost cu cea mai rapidă creștere din Europa, operează o flotă de 177 de aeronave Airbus A320 și A321. O echipă de profesioniști în aviație asigură servicii superioare și tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 27,1 milioane de pasageri în anul financiar F22, care s-a încheiat pe 31 martie 2022. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ. Compania a fost numită recent una dintre cele mai sigure zece companii aeriene din lume de către airlineratings.com, singura agenție mondială de siguranță și rating de produse, iar în 2020 – „Compania aeriană a anului” de către Air Transport Awards, cele mai dorite premii internaționale pe care le pot primii profesioniștii sau companiile, premii ce recunosc persoanele și companiile care s-au remarcat prin rezultate extraordinare, inovații și servicii superioare. De asemenea, Wizz Air a fost recunoscută drept „Cea mai sustenabilă companie aeriană low-cost” în cadrul World Finance Sustainability Awards 2022 și a primit distincția „Global Environmental Sustainability Airline Group of the Year” în cadrul CAPA – Centre for Aviation Awards 2022.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;