Premierul Nicolae Ciucă, aşteptat la Iaşi de Ziua Unirii

Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, vor fi prezenţi pe 24 ianuarie la Iaşi, la manifestările organizate cu prilejul aniversării a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române. Anunţul a fost făcut de primarul Mihai Chirica, care a declarat că  a lansat o invitaţie de a fi prezent la manifestările din 24 ianuarie, de la Iaşi, şi premierului Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa.

 

“Ca în fiecare an, Ziua Unirii pentru noi, ieșenii, are o conotație specială, e  locul de unde a pornit procesul de unificare a tuturor provinciilor românești la 1859 și este practic locul în care s-a născut România. Avem să spunem multe invitații date către toți demnitarii importanți ai României. Avem deja și primele confirmări. Va ajunge și premierul României, Nicolae Ciucă, împreună cu președintele Camerei și alți înalți demnitari care ne vor onora prin prezența domniilor lor. Din stânga Prutului, am  trimis invitații către doamna premier Gavriliță, profitând și de venirea premierului Nicolae Ciucă la Iași. E clar că totul depinde foarte mult de agenda domniei sale, dar dacă vine, ne va onora și îi vom mulțumi cu această ocazie”, a declarat primarul Mihai Chirica, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Palatul Roznovanu.

Conform programului, manifestările vor debuta la ora 10,00, în Piaţa Unirii, cu un concert intitulat ‘Noi suntem români!, susţinut de artişti binecunoscuţi de muzică populară. La ora 11.00, un sobor de preoţi în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, va oficia un Te Deum, după care vor urma discursurile oficialităţilor şi ceremonia de depunere de coroane de flori la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. La final este programată tradiţionala Horă a Unirii, urmată de defilarea gărzii de onoare. După ceremoniile din Piaţa Unirii, oficialităţile se vor îndrepta, pe jos, către Biserica Trei Ierarhi, unde vor depune coroane de flori la mormântul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

“Aşteptăm ca la manifestările de Ziua Unirii să participe cât mai mulţi ieşeni. Îndemnul meu pentru părinţi este să aducă şi copiii, pentru a putea transmite acest naţionalism local şi naţional de la o generaţie la alta”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;