Lucrările de construcţie a Spitalului Regional de Urgenţe ar putea începe în acest an

Lucrările de construcţie a Spitalului Regional de Urgenţe (SRU) de la Iaşi, cea mai mare investiţie din regiunea Moldovei, ar putea începe până la sfârşitul acestui an. Afirmaţia aparţine prefectului judeţului Iaşi, Bogdan Cojocaru, şi a fost făcută la întâlnirea cu membrii Comisiei de Dialog Social, care a avut loc în această săptămână la Prefectură.

Proiectul tehnic este aproape de finalizare, urmând ca în acest an să fie demarate o parte din lucrările necesare, a declarat prefectul Bogdan Cojocaru, care a precizat că în cadrul şedinţei au fost analizate, printre altele, situaţia avizelor şi stadiul documentaţiilor tehnice ale proiectului.

Costurile necesare pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţe de la Iaşi sunt estimate la peste 600 de milioane de euro, sumele fiind asigurate de la bugetul de stat, fonduri europene şi din împrumuturi externe.

Clădirea, care urmează să fie ridicată în zona Moara de Vânt, va fi compusă din subsol, parter și cinci etaje şi va avea în total 850 de paturi, dintre care 330 pentru îngrijiri medicale, precum şi 18 săli de operaţie.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;