Primarul Mihai Chirica, prezent la manifestările prilejuite de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Primarul Mihai Chirica a participat vineri, la Sinagoga Mare, la manifestările organizate cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Cu acest prilej a avut loc evenimentul intitulat „Casă și apartenență. Copii și tineri victime ale Holocaustului”, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Comunitatea Evreilor din Iași, Institutul Francez din Iași și Europe Direct, care a avut ca scop conservarea activă a memoriei victimelor Holocaustului în rândul copiilor și tinerilor din Iași și din întreaga lume.

La eveniment au fost prezenţi, pe lângă elevi și profesori. reprezentanţi ai administraţiei locale şi, în calitate de invitat special, prof. univ. dr. Carol Iancu, profesor emerit al Universității „Paul Valery” din Montpellier (Franţa), membru al Academiei Române.

„Felicit Inspectoratul Școlar Județean Iași și încurajez și alte instituții și organizații neguvernamentale să dezvolte astfel de proiecte educaționale care pot contribui la prevenirea unor viitoare acte și atitudini de intoleranță și ură!”, a declarat primarul Mihai Chirica în mesajul adresat participanţilor.

În încheiere a avut loc vernisajul expoziției „Besa. Un cod al onoarei”, realizată de Institutul Internațional pentru Memoria Holocaustului Yad Vashem și prezentată de Institutul Francez din România la Iași.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;