5:14 pm - Wednesday April 29, 0359

Conferinţă privind conştientizarea riscului de apariţie a cancerului, organizată de femeile social democrate

Organizația Femeilor Social-Democrate (OFSD) din județul Iaşi, alături de Departamentul de sănătate al PSD – Municipiul Iași, a marcat Ziua mondială de Luptă Împotriva Cancerului  sărbătorită în fiecare an,  pe data de 4 februarie, prin organizarea unei conferinţe de conştientizare şi informare a importanței cunoașterii factorilor de risc comportamentali care pot favoriza apariția cancerului, precum și a măsurilor active de diminuare a acestora.

Evenimentul, desfăşurat sâmbătă, 4 februarie, la Hotel Astoria, a constituit un prilej de informare a femeilor social-democrate interesate de menținerea sănătății proprii și a familiilor lor. Campania organizată de OFSD Iaşi se înscrie în Programul de guvernare al PSD pentru perioada 2021-2024, în direcțiile strategice de acțiune în domeniul sănătății, beneficiind de expertiza și experiența în domeniu a  medicilor ieșeni Maricica Păvăleanu și  Elena Mitrofan.

La eveniment au participat peste o sută de femei social-democrate din toate orașele și comunele județului, reprezentanți ai clasei politice, precum şi simpatizanți ai social-democraților din județul Iași.

Invitatul special al conferinţei a fost prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, care printr-o intervenție în sistem videoconferință a subliniat necesitatea de politici coerente în sănătate, precum și prioritățile guvernamentale în domeniul medical, având în vedere impactul pe care îl are starea de sănătate asupra angajabilității și calității vieții.

La conferinţă au fost, de asemenea, prezenţi, alături de reprezentantele OFSD, senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iaşi,  prefectul judeţului Iaşi, Bogdan Petru Cojocaru, preşedintele executiv al PSD Iaşi, Cristian Stanciu, şi secretarul de Stat în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Bogdan Balanişcu care în intervenţiile lor au apreciat implicarea organizației de femei în generarea de evenimente de interes comunitar, dar și preocuparea mediului politic și administrativ ieșean de a sprijini infrastructura sanitară și de a iniția activități concrete pentru menținerea stării de sănătate a cetățenilor (caravane pentru screeningul cancerului, campanii de informare în mediul rural, atragerea de fonduri europene pentru sistemul sanitar din județ).

Intervențiile medicilor ieșeni au adus  spre cunoaștere celor prezenți la eveniment informatii de larg interes (necesitatea de a păstra starea de sănătate, ca element esențial al bunăstării umane, factorii de risc în cazul cancerului de sân, de col uterin și a cancerului pulmonar).Activitatea a continuat cu o sesiune de întrebări și discuții, prilej de dialog pe teme de interes pentru cei prezenți.

Anvergura activității, numărul mare de participanți, tematica interesantă abordată, perspectivele de dezvoltare a altor activități ale femeilor social-democrate ieșene, confirmă interesul pe care acestea, alături de colegii lor din PSD, îl  manifestă pentru creșterea calității vieții în comunitățile urbane și rurale din care fac parte, astfel de campanii deschizând calea către o societate mai bună și mai sănătoasă, se arată într-un comunicat de presă al PSD Iaşi.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;