Adunarea Generală a Aeroporturilor din România va avea loc anul viitor la Iaşi

Adunarea Generală a Aeroporturilor din România (AGAR), unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei de aviaţie din ţara noastră, se va desfăşura anul viitor la Iaşi. Decizia a fost luată de directorii aeroporturilor din România la finalul şedinţei de lucru care a avut loc în această săptămână la Braşov şi anunţată pe pagina proprie de socializare de directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Romeo Vatră,

“Mă întorc de la Braşov, de la şedinţa de lucru a directorilor de aeroporturi, cu o altă veste bună. Anul viitor, Adunarea Generală a Aeroporturilor va avea loc la Iaşi. Va fi un eveniment la care va participa întreaga industrie de aviaţie din România”, a scris acesta, vineri, pe Facebook.au participat, pe lângă reprezentanţii aeroportului din localitate, reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Ministerului Energiei, companiilor care își desfășoară activitatea în domeniul aviației civile și ai instituțiilor de stat cu atribuții în transportul aerian (ROMATSA, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, Autoritatea de Investigații pentru Siguranța Aviației Civile).

“Pe agenda întâlnirii s-au regăsit subiecte ca: implementarea strategiilor de dezvoltare a aeroporturilor din România, absorbția de fonduri europene, modificarea Ordinului de Ministru privind tarifele aeroportuare și colaborarea cu companiile aeriene în vederea dezvoltării rețelelor de rute ale aeroporturilor. De asemenea, au fost abordate aspecte legate de problemele operaționale, de siguranță și de securitate din domeniul aviației”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR).

Cei prezenți la întâlnire au analizat traficul aerian înregistrat în anul 2022, când peste 21 de milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile din România, și au prezentat estimări referitoare la traficul de pasageri, de marfă și mișcări aeronave ce se așteaptă a fi înregistrat în anul 2023.

Înainte de începerea discuțiilor, participanții la întâlnirea organizată de Asociația Aeroporturilor din România au efectuat o vizită în Aeroportul Internațional Brașov, care urmează să devină  operațional la data de 15.06.2023.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;