Ieşenii, sfătuiţi de autorităţi să nu iasă din case pe perioada codului galben de ger şi temperaturi scăzute

Primăria face apel la populaţie ca în cazul în care nu este absolut necesar să nu părăsească locuinţele pe perioada în care municipiul Iaşi se află sub avertizare de cod galben de ger şi vreme deosebit de rece. Reamintim că, potrivit meteorologilor, până sâmbătă la prânz, municipiul Iaşi se va afla sub cod galben de temperaturi scăzute, în timpul nopţii acestea urmând să ajungă şi până la minus 15 grade, în timp ce în timpul zilei nu vor depăşi valoarea de minus trei grade.

“Stimați ieșeni, vă reamintim că și astăzi orașul nostru se află sub incidența unui cod galben de ger și vreme deosebit de rece, de aceea vă recomandăm să rămâneți în casă dacă nu este neapărată nevoie să vă deplasați prin frig. În situația în care părăsiți locuința, îmbrăcați-vă corespunzător, iar dacă folosiți mașina personală asigurați-vă că aceasta este echipată pentru sezonul de iarnă și nu reprezintă un pericol pentru dumneavoastră și pentru ceilalți participanți la trafic”, se arată într-un comunicat al autorităţilor locale.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, atât SC Citadin SA cât și SC Servicii Publice SA au acţionat în ultimele zile cu muncitori şi utilaje pe străzile şi trotuarele din centru şi din cartiere, în vederea îndepărtării efectelor produse de ninsoare.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;