5:15 pm - Saturday May 1, 4551

Fermierii, certificaţi de Ministerul Agriculturii pentru aplicarea corectă a tratamentelor fitosanitare

Pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a fost publicat în data de 7 februarie 2023, la Secţiunea Transparenţă decizională,  în vederea consultării publice, proiectul de modificare a Ordinului nr.1356/1343/2018/51/2019 privind sistemul de instruire şi certificare în scopul utilizării durabile a produselor de protecţie a plantelor.

𝐏𝐫𝐢𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐨𝐫𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐞 𝐮𝐫𝐦𝐚̆𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐠ă𝐭𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐮𝐭𝐮𝐫𝐨𝐫 𝐟𝐞𝐫𝐦𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐢𝐧𝐝𝐢𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐭 𝐝𝐞 𝐧𝐢𝐯𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐚𝐛𝐬𝐨𝐥𝐯𝐢𝐭𝐞, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐚 𝐚𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚 𝐜𝐨𝐫𝐞𝐜𝐭 𝐭𝐫𝐚𝐭𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐟𝐢𝐭𝐨𝐬𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞.

Procesul de instruire se organizează de către Autoritatea Națională Fitosanitară în sistem online, cursurile durează 18 ore, repartizate în zilele de luni, marți și miercuri, în intervalul orar 8:00 – 14:00. În urma participării la curs, după susținerea unui test grilă și promovarea acestuia, beneficiarii primesc un certificat de formare profesională. Acest proces de pregătire se înscrie în regulile generale privind protecția mediului. Toate măsurile stabilite țin seama de specificitatea fiecărei activități, creându-se astfel norme juridice ușor de implementat, se arată într-un comunicat semnat de Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Iaşi.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;