Starea băiatului electrocutat vineri seara la Iaşi se menţine, în continuare, critică

Starea băiatului de 16 ani, care vineri seara s-a electrocutat după ce a căzut de pe pasarela pietonală din cartierul Manta Roşie din municipiul Iaşi, după ce a atins firele de înaltă tensiune care alimentează reţeaua electrică, este în continuare una critică, afirmă medicii ieşeni.

Starea copilului se menţine, în continuare, gravă. Evoluţia este, deocamdată, staţionară. Dacă în cursul nopţii (de sâmbătă spre duminică – n.r.) vom constata o ameliorare a stării generale, mâine (duminică – n.r), acesta va fi supus  unei noi intervenţii chirurgicale, pentru a creşte şansele de supravieţuire a copilului, a declarat dr. Sidonia Susanu, coordonatorul Unităţii Funcţionale de Arşi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii “Sfânta Maria” din Iaşi.  Potrivit medicului, copilul a suferit arsuri de 80% din suprafaţa corpului, fiindu-i excizată pielea pe 25% din corp.

“Încercăm acoperirea cu grefe de piele a suprafeţei deja excizate în măsura în care starea generală a pacientului va permite acest lucru”, a explicat dr. Sidonia Susanu, care a estimat şansele de supravieţuire a pacientului la circa 25%.

Reamintim că băiatul în vârstă de 16 ani, care a căzut vineri seara de pe pasarela pietonală din Manta Roşie a suferit arsuri de grdul IV pe 80% din suprafaţa corpului, fiind preluat la scurt timp de un echipaj SMURD ajuns la locul accidentului şi transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sfânta Maria”, ulterior fiind internat în Secţia de Terapie Intensivă din cadrul unităţii.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;