Primăria a finalizat acţiunea de distribuire a pachetelor cu alimente de la Uniunea Europeană

Municipalitatea a anunţat finalizarea acţiunii de distribuire a pachetelor alimentare acordate persoanele defavorizate, sub formă de ajutor, de către Uniunea Europeană. Potriivt unui comunicat semnat de Biroul de presă al Primăriei Municipiului Iaşi, este vorba despre tranșa a cincea a Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), prin intermediul căreia  Direcția de Asistență Socială (DAS) Iași a distribuit pachete de igienă și pachete cu produse alimentare.

“Distribuirea pachetelor cu produse alimentare pentru beneficiarii de venit minim garantat sau alocație pentru susținerea familiei s-a realizat, începând cu data de 21 noiembrie 2022, în termen de 45 de zile calendaristice de la data recepției ultimului transport de la furnizor (18 februarie 2022), în baza actului de identitate în original, prezentat de titularul beneficiului de asistență socială, care a semnat pentru primirea pachetului atât pentru sine, cât și pentru membrii familiei sale (situația familiilor beneficiare de venit minim garantat sau alocație pentru susținerea familiei), iar pentru persoanele nedeplasabile pachetul fiind livrat la domiciliul beneficiarului. Astfel au fost distribuite către acești beneficiari, un număr de 960 pachete cu alimente, în stoc rămânând 425 de pachete”, precizează reprezentanţii municipalităţii în comunicat.

În ceea ce privește ultima categorie, în perioada noiembrie 2022 – februarie 2023 au fost primite un număr de 1.929 solicitări, pentru care au fost efectuate anchete sociale, 1.909 solicitări îndeplinind condițiile de acordare. Pentru cele 20 de cereri care nu au îndeplinit condițiile de acordare au fost transmise răspunsuri scrise prin corespondență.

În comparație cu anii anteriori, în urma solicitării Direcției de Asistență Socială Iași pentru suplimentarea stocului cu diferența de pachete până la 1.909 de beneficiari, nu s-au putut identifica la nivel național stocuri rămase nedistribuite.

În acest sens, cantitatea rămasă a fost distribuită către 425 de persoane dependente, care nu au mai primit niciodată pachete alimentare din fonduri comunitare. Restul persoanelor, respectiv 1.484 persoane, vor fi avute în vedere la următoarea tranșă de alimente comunitare, tranșă care se preconizează a fi distribuită în perioada aprilie – mai 2023.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;