5:14 pm - Monday May 1, 6744

Prefectul Bogdan Cojocaru, în vizită de lucru pe traseul Autostrăzii A8

Prefectul Bogdan Cojocaru a efectuat miercuri o vizită de lucru pe traseul Autostrăzii A8 (Autostrada Unirii) din judeţul Iaşi, respectiv în zonele în zonele în care se realizează forajele necesare pentru determinarea compoziţiei solului.

“Am avut alături reprezentanți ai societății civile – Irinel Bucur, Bogdan Iluț, dar și ai autorităților locale – Gheorghe Văleanu, primarul comunei Ion Neculce, și Vasile Aștefanei, primarul comunei Bălțați. Angajații firmei desemnate pentru realizarea forajelor lucrau în zona localităților Sârca, Războieni, Podu Iloaiei. Împreună cu primarii din zonele în care se derulează lucrările ne asigurăm că nu există blocaje în asigurarea accesului utilajelor de forat pe terenuri”, a declarat prefectul Bogda Cojocaru, la finalul vizitei.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, autorităţile locale împreună cu specialiştii se află în acest moment într-o cursă contracronometru în ceea ce privește tronsonul Moțca – Ungheni. “Trebuie să fie terminată cât mai repede documentația tehnică pentru a se putea demara celelalte proceduri”, a afirmat acesta.

Primele licitații pentru construirea unor tronsoane de pe Autostrada A8 au fost lansate la finalul anului trecut și vizează sectoarele Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și Leghin – Târgu Neamț. Datele limită pentru depunerea ofertelor au fost stabilite pentru finalul lunii februarie.  Lucrările beneficiază de finanțare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;