Proiectele Iaşului, prezentate la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România

Președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Costel Alexe, a participat vineri, la Sibiu, la lucrările Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), întâlnire care a avut pe ordinea de zi, printre altele, stadiul absorbţiei fondurilor europene, precum şi asigurarea surselor de finanțare necesare pentru cofinanțări și cheltuieli neeligibile pentru accesarea proiectelor înaintate de autorităţile locale.

La eveniment a fost prezent premierul Nicolae Ciucă, alături de o serie de membri ai Guvernului, Parlamentului și Curții de Conturi.

Alte teme de discuţie au vizat finanțarea asistenței sociale, necesitatea completării dispozițiilor privind Codul Silvic, în sensul stabilirii unui mecanism pentru crearea infrastructurii județene similar cu cel privind realizarea investițiilor infrastructurii naționale, clarificări privind gestionarea domeniului public, descentralizarea în domeniul tineretului, sportului și turismului, precum și necesitatea îmbunătățirii legislației în domeniul urbanismului.

“Premierul Nicolae Ciucă a răspuns afirmativ invitației noastre, a președinților de Consilii Județene, asigurându-ne de sprijinul său și al Guvernului României în implementarea proiectelor. Trebuie să menținem dialogul cu toate structurile centrale ale statului și să ne coordonăm obiectivele nu doar la nivel de județ, ci și la nivel de regiune sau chiar la nivelul întregii țării, astfel încât să reușim să vorbim în final de un plan major de dezvoltare, eficient, fiabil și echilibrat”, a declarat, la finalul întâlnirii, Costel Alexe.

Preşedintele CJ Iaşi a precizat că în cadrul întrunirii a susţinut importanța proiectelor pentru județul Iași și necesitatea continuării parteneriatului dintre administraţia locală şi administrația publică centrală. “Avem în acest moment cea mai bună echipă atât la Consiliul Județean Iași, cât și la Primăria Municipiul Iași, și nu există săptămână în care să nu fim prezenți la București nu doar pentru discuții, ci pentru semnarea de contracte prin care proiectele noastre de dezvoltare se concretizează’’, a mai spus Costel Alexe.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;