O nouă ediție a proiectului “Pădurea Eroilor”, iniţiat de Cluburile Rotaract Curtea Domnească Iași și Rotaract Iași 2000

Cluburile Rotaract Curtea Domnească şi Rotaract Iaşi 2000 anunţă organizarea unei noi ediţii a proiectului Pădurea Eroilor, eveniment aflat în acest an la cea de-a doua ediţie.

“Prin intermediul acestui proiect dorim să ne implicăm activ în societate, într-o nouă direcție, accentuând într-un mod inedit importanța a două cauze extrem de importante în acest moment, în România: nevoia acută de sânge pentru transfuzii și plantarea de copaci. Conceptul proiectului este unic, atât pe plan național, cât și internațional, și are ca obiective să promoveze importanța și beneficiile donării de sânge, precum și încurajarea plantării de copaci. Demersul este cât se poate de simplu pentru cei care doresc să se implice: pot fi un donator de sânge sau un voluntar în activitatea de plantare. Donatorii sunt așteptați, în perioada 20 februarie – 3 martie 2023, la Centrului Regional de Transfuzii din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 7:30 – 13:30”, se precizează într-un comunicat al organizatorilor.

Noutatea acestei ediții este super platforma eroilor – padureaerolilor.ro – un website unde donatorii de sânge pot identifica locația copacului asociat. Nominalizarea în cadrul platformei și „asocierea” cu un copac se va face doar la solicitarea donatorului, prin completarea unui consimțământ, formular ce se va găsi în incinta Centrului Regional de Transfuzii Iași, pe toată perioada de desfășurare a evenimentului.

Plantarea se va realiza într-o zonă alocată de Direcția Silvică Iași, spre sfârșitul lunii martie sau la începutul lunii aprilie, perioadă care se va stabili în funcție de anumite condiții meteorologice. Puieții și uneltele necesare sunt oferite de Direcția Silvică Iași.

Evenimentul este organizat împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguine Iași, ROMSILVA – Ocolul Silvic Lunca Cetățuii, Clubul Rotary Iași Curtea Domnească, Clubul Rotary Iași 2000, Clubul Interact Curtea Domnească Iași, Clubul Interact Iași 2000, BlooDoChallange și susținut de Societatea Studenților Mediciniști Iași, Societatea Studenților Stomatologi Iași, Liga Studenților Facultății de Automatică și Calculatoare Iași, Liga Studenților Agronomi și Veterinari Iași și pagina Ești din Iași dacă…

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;