5:14 pm - Wednesday April 29, 0144

Primarul Mihai Chirica, prezent la lucrările Forumului Economic de la Chişinău

În perioada 22-23 februarie, la Chişinău se desfăşoară Forumul Economnic „Investiții/Dezvoltare/Integrare Europeană”, eveniment organizat sub auspiciile Familiei Regale a României și a Ambasadei României în Republica Moldova, la care participă oameni de afaceri, miniștri, ambasadori și primari din România, Germania, Italia, Polonia şi Republica Moldova.

La forum sunt prezenţi peste 200 de reprezentanți de companii românești, moldovene și străine, interesați de colaborarea economică cu Republica Moldova. Casa Regală a României este reprezentată de Alteţa Sa Regală Radu, Principele-Consort al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Casei Regale a României. De asemenea, la lucrările forumului sunt prezenţi primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, şi  preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, Paul Butnariu.

La deschiderea oficială a evenimentului, care a avut loc miercuri, 22 februarie, la Complexul Expoziţional “Digital Park”, au fost prezenţi Dorin Recean, premierul Republicii Moldova, Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, miniştri şi reprezentanţi ai mediului de afaceri .

În cuvântul său, premierul Dorin Recean a declarat că Republica Moldova reprezintă un mediu propice pentru oamenii de afaceri, care sunt aşteptaţi să investească masiv în ţară. În acest context, şeful Executivului de la Chişinău a enumerat motivele care stau la baza atragerii firmelor străine pentru a investi în Republica Moldova. Printre acestea, a spus Dorin Recean, o legislaţie “prietenoasă” cu mediul de afaceri, accesul la piaţa de capital, accesul la resursele umane, accesul la finanţare, digitalizarea şi, nu în ultimul rând, proiecte multiple în domeniul infrastructurii rutiere şi energetice. 

La rândul său, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a subliniat necesitatea ca oamenii de afaceri din România să investească cu mai multă încredere în stânga Prutului şi să împărtăşească din experienţa lor colegilor din Republica Moldova. “Trebuie să rămânem aproape de Basarabia, trebuie ajutați să intre în Comunitatea Europeană, trebuie să învețe din greșelile noastre, trebuie să sprijinim și să accelerăm acest proces!”, a afirmat primarul Iaşului, Mihai Chirica.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;