Şcolile speciale din judeţul Iaşi vor fi dotate cu materiale didactice de ultimă generaţie

Întruniţi în şedinţă ordinară, consilierii judeţeni ieşeni au aprobat joi dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a școlilor speciale aflate în  subordinea Consiliului Județean și a altor o sută de unități de învățământ din teritoriu. Investiția este estimată la 100.084.044,33 de lei, cu TVA, proiectul urmând să fie depus pentru finanțare prin Planul Naţional de Redresa şi Rezilienţăp (PNRR)  – Componenta C15 Educație.

 

“O parte dintre unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi încă se confruntă cu o infrastructură precară şi un nivel redus de adaptare la societatea digitală. Prin implementarea acestui proiect, școlile din 72 de comune precum și cele speciale pe care le avem în administrare vor beneficia de mobilier nou, materiale didactice și echipamente informatice, pentru un proces educațional modern, adaptat cerințelor actuale. Vom putea reduce, astfel, decalajele din sistem și le vom oferi tuturor copiilor noștri acces egal la educație și șansa la un viitor mai bun’’, a declarat președintele CJ Iaşi, Costel Alexe.

Tot în cadrul şedinţei de joi, consilierii judeţeni au aprobat dotarea cu echipamente de ultimă generație a Secției de Terapie Intensivă de la Maternitatea “Cuza Vodă’’, proiect care va fi depus spre finanțare tot prin PNRR şi, de asemenea, încheierea unui acord de parteneriat cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iaşi pentru iniţierea unei campanii gratuite de sterilizare a câinilor comunitari, acţiune care va fi finanţată cu suma de 150.000 de lei.

Tot în şedinţşa de joi, consilierii județeni au aprobat noul Ghid al solicitantului privind finanțările nerambursabile pentru proiecte în domeniul sportului și Programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile, în anul 2023, din bugetul județului, pentru pentru activităţi nonprofit, în baza Legii 350/2005. Bugetul programului a fost majorat anul acesta la 1,8 milioane de lei, sumă defalcată după cum urmează: siguranţa cetăţeanului şi ordine publică – 50 mii lei , educaţie – 200 mii lei,  tineret – 200 mii lei,  cultură – cultură scrisă 100 mii lei, alte proiecte culturale 100 mii lei, social – 250 mii lei,  promovare turistică – 75 mii lei, protecţia mediului – 75 mii lei, sportul de performanţă – 600 mii lei, – sportul de masă – 150 mii lei.

În vederea dezvoltării activităților sportive, Consiliul Județean a adoptat și proiectul privind formularea unei solicitări pentru preluarea, de la Ministerul Sportului în domeniul public al județului, a Sălii Polivalente, Hotelului Sport și a Sălii de gimnastică din Păcurari.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;