Mesajul primarului Mihai Chirica la împlinirea unui an de la invazia Federaţiei Ruse în Ucraina

La împlinirea unui an de la invazia trupelor Federaţiei Ruse în Ucraina, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a postat un mesaj pe pagina proprie de socializare, în care îşi exprimă solidaritatea cu poporul ucrainean, mulţumindu-le totodată ieşenilor pentru sprijinul acordat refugiaţilor din ţara vecină. De asemenea, şeful municipalităţii subliniază că ieşenii, ca de altfel toţi românii, vor rămâne, în continuare, solidari cu poporul ucrainean greu încercat de acest conflict. În încheiere, primarul îşi exprimă speranţa în încheierea în cel mai scurt  timp a războiului din ţara vecină şi instaurarea păcii în regiune.

Mesajul primarului Mihai Chirica:  

Un an de război…

Astăzi se împlinește un an de la fatidica zi de 24 februarie 2022, când Rusia a invadat Ucraina

În tot acest timp, Iașul s-a dovedit a fi o casă primitoare pentru refugiații ucraineni, deschizându-și porțile cu ospitalitate și prietenie pentru toți cei care au fost nevoiți să fugă din calea urgiei războiului.

Le mulțumesc tuturor ieșenilor, simpli cetățeni, organizaţii neguvernamentale, firme private, asociații umanitare şi alte instituţii pentru eforturile depuse în colectarea și oferirea de ajutoare celor aflați în pribegie la Iași, precum și celor care au rămas în zonele afectate de conflict.

Gestul lor a arătat generozitatea Iașului şi ieşenilor, spiritul creștin care ne reprezintă și ne călăuzește în viață.

Iașul și România au demonstrat solidaritate și întrajutorare cu poporul ucrainean greu încercat.

De altfel, drama prin care trece vecinii ucraineni a fost trăită și de frații noștri de peste Prut care, în urmă cu mai bine de 100 de ani, se refugiau la Iași, în perioada în care orașul nostru era Capitală de Război a României. Deci avem experienţa gestionării unor astfel de situaţii dramatice, când Iaşul şi ieşenii au oferit mângâiere şi speranţă oamenilor aflaţi în dificultate

Vom rămâne consecvenți în efortul nostru de a ajuta poporul ucrainean aflat într-o suferință nedreaptă.

Ne dorim încheierea conflictului, un flagel care se poate extinde în zone foarte apropiate nouă.

Să ne rugăm bunului Dumnezeu pentru ca toate părțile implicate în război să își asculte inima, să privească în ochii orfanilor și tuturor celor care și-au pierdut familiile, casele, rostul de a fi, totul din cauza unui război pustiitor.

Să fim solidari cu toţi cei care în acest moment trăiesc momente dramatice, să fim uniți în fața Răului cu inima și sufletele deschise către pace, lumină și bună înțelegere!

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;