Prefectul Bogdan Cojocaru, o nouă vizită pe şantierul Autostrăzii A8

Prefectul Bogdan Cojocaru a efectuat luni o vizită de lucru pe şantierul viitoarei autostrăzi A8 (Autostrada Unirii). Alături de reprezentantul Guvernului în teritoriu, pe şantier au fost prezenţi reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), cei ai firmei Geostud – care realizează studiile geotehnice, precum şi cei ai Agenției pentru Protecția Mediului (APM) şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Iaşi.

“Împreună cu toate aceste instituții au fost identificate situațiile care ar putea genera probleme și care sunt soluțiile pentru a le depăși cât mai repede. Ne dorim să fim pregătiți pentru orice problemă ar putea să apară, astfel încât proiectul autostrăzii de pe raza județului nostru să nu mai aibă întârzieri. Astăzi am fost în zona Horlești-Bogonos, Lețcani, Podu Iloaiei, Pașcani. De asemenea, în această perioadă, pe raza mai multor localități din județ se lucrează la realizarea forajelor de traseul Autostrăzii Târgu Mureș – Iași – Ungheni”, a declarat, prefectul Bogdan Cojocaru la finalul vizitei.

Autostrada A8 va avea o lungime de peste 90 de kilometri pe raza județului Iași, urmând să traverseze  următoarele unități administrativ-teritoriale: Pașcani, Târgu Frumos, Podu Iloaiei, Moțca, Miroslovești, Stolniceni-Prăjescu, Ruginoasa, Heleșteni, Costești, Ion Neculce, Bălțați, Erbiceni, Dumești, Lețcani, Miroslava, Rediu, Popricani, Victoria, Aroneanu, Ungheni și Golăiești.

Primele licitații pentru construirea unor tronsoane de pe Autostrada A8 au fost lansate la finalul anului trecut și au vizat sectoarele Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și Leghin – Târgu Neamț. Datele limită pentru depunerea ofertelor au fost stabilite pentru finalul lunii februarie.  Lucrările beneficiază de finanțare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;