Amenzi în valoare de 9.200 de lei aplicate firmelor care au ca activitate organizarea jocurilor de noroc

Poliția Locală a început verificarea societăţilor comerciale care au ca obiect de activitate practicarea jocurilor de noroc. În urma controalelor au fost depistate 78 de societăţi care prezentau nereguli în ceea ce priveşte comercializarea de băuturi alcoolice și produse alimentare, pentru care nu aveau autorizație în condițiile legii. Alte societăți comerciale nu au putut face dovada că au anunțat autoritatea locală cu privire la organizarea activităților de jocuri de noroc.

În urma controalelor au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile OG 99 / 2000, în valoare totală de 9.200 lei. Acțiunea continuă cu verificarea legalității în materie de urbanism (modificări ale spațiilor), afișaj stradal și alte aspecte de legalitate. Nu în ultimul rând, se urmărește asigurarea unui climat de ordine și de curățenie pe domeniul public, precizează reprezentanţii municipalităţii într-un comunicat.

Potrivit legii, spațiul din aceste săli nu trebuie să fie situat în incinta unei unități de învăţământ, inclusiv în campusul aferente acestuia, în aşezăminte de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase şi altele asemenea sau în perimetrul delimitat destinat acestora. De asemenea, se interzice desfășurarea de jocuri de noroc în spații care datorită amplasării ar conduce la obstrucționarea traficului sau la limitarea liberului acces către alte locații de interes (intrări în imobile, pasaje pietonale, stații ale mijloacelor de transport în comun etc.). În mod excepțional, se admite organizarea de jocuri de noroc în cinematografe, săli de spectacole, săli de sport, case de cultură și altele de acest fel, cu condiția să fie asigurate cumulativ următoarele condiții: acces separat pentru jucători, să nu fie deranjate în vreun fel celelalte activități, să poată fi restricționat accesul minorilor.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;