“Caravana cunoaşterii” ajunge vineri la Iaşi

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, va participa vineri, 3 martie, la Iaşi, la Conferința cu titlul „Planul Național Strategic 2023-2027” (PNS), eveniment în cadrul campaniei “Caravana cunoaşterii”, iniţiată de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, care se adresează fermierilor, organizaţiilor societăţii civile şi partenerilor economici, sociali şi de mediu din judeţul Iaşi.

“Caravana Cunoașterii este o caravană a lucrului în teren, un drum pe care îl desfășurăm în toată țara, pe o dinamică a comunicării umane, pentru ca Planul Național Strategic (PNS) să fie cunoscut în detaliu de către toți cei interesați a-l aplica. Avem la dispoziție 15,8 miliarde de euro care trebuie să ajungă la fermieri și ne asigurăm că vor ajunge. Am stabilit un calendar al întâlnirilor cu fermierii, pentru ca toți cei interesați să se familiarizeze din timp cu planul de acțiune, astfel încât să aducem în agricultura țării și în satul românesc toate sumele disponibile”, declara ministrul Petre Daea la lansarea oficială a programului, care a avut loc în luna decembrie 2022.

În cadrul întâlnirii de la Iaşi, care se va desfăşura începând cu ora 9.30 la Hotel “Unirea”, participanților le vor fi prezentate noutățile introduse în PNS 2023-2027. Printre acestea, punerea accentului de la conformitate către rezultate și performanță, creșterea ambițiilor în materie de mediu și climă și bunăstarea animalelor, un grad ridicat de flexibilitate în stabilirea regulilor detaliate de eligibilitate și selecție, extinderea sectoarelor pentru care se acordă finanțare din PNS: bunăstarea la taurine, irigații în sisteme locale, investiții în perdele de protecție, etc.

Sectoare deosebit de importante precum irigațiile, depozitarea și procesarea vor beneficia, de asemenea, de fonduri consistente prin intervențiile PNS din Pilonul II.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;