Festivalul Solidarității Feminine, în premieră la Iaşi în perioada 8-12 martie

Grupul de iniţiativă civică “Absorbante pentru toate”, care are ca activitate principală distribuirea de produse menstruale femeilor fără posibilităţi materiale, în colaborare cu Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului, Acaju, Far Cowork & Coffee, Caferamica şi spaţiul tranzit.ro/Iasi (Greenhouse), organizează în perioada 8 – 12 martie, la Iaşi, prima ediție a Festivalului Solidarității Feminine.

 „Îi așteptăm pe ieșeni și ieșence cu mare drag la Festivalul Solidarității Feminine. Vor avea parte de o selecție frumoasă de evenimente culturale și creatoare de punți de solidaritate între femei”., precizează organizatorii într-un comunicat.

Activitățile din cadrul festivalului urmăresc punerea în valoarea a identității femeilor, prin fotografie, pictură, poezie, film și conversații deschise. Accentul acestei ediții va fi pus pe unitate și intersecţionalitate în cadrul comunității locale ieșene. Toate genurile sunt binevenite, iar evenimentele sunt create pentru a facilita punți de legătură între participanți și o comunitate feministă mai puternică, în Iași. Acest festival este primul de acest gen în Iaşi şi este un prim pas către alinierea cu oraşe mai mari precum Clujul şi Bucureştiul, unde există deja un istoric îndelungat în organizarea de evenimente ce pun în prim plan experienţa feminină şi problemele cu care se confruntă în continuare femeile în societatea noastră.

„Am simțit nevoia de a marca într-un mod special ziua de 8 martie pentru ieşence şi ieşeni, încercăm să îi dăm o dimensiune mai incluzivă şi vrem să încurajăm solidaritatea între femei. Credem că fiecare femeie este unică şi specială în felul ei, şi aceste diferenţe trebuie celebrate. De aici şi sloganul campaniei noastre, #unicesiunite!” – se maia rată în comunicat.

Programul evenimentelor

 

* Miercuri, 8 martie, ora 19:00 – Spaţiul tranzit.ro/iasi (Strada Sfântul Atanasie, nr. 23)

Vernisajul expoziţiei colective “Un spaţiu doar al ei”, deschisă publicului în perioada 8 – 31 martie.

Fotografie, pictură și colaje, realizate de 10 artiste ieșene. Intrare liberă.

* Joi, 9 martie, ora 18:00 – Casa de Cultură a Municipiului Iaşi “Mihai Ursachi”

Discuție pe tema drepturilor reproductive și educație sexuală. Proiecție de film – „Unpregnant” (2020) – intrare liberă

* Sâmbătă, 11 martie, ora 16:00 – Caferamica (Aleea Vasile Alecsandri, nr. 4)

Atelier de pictură pe ceramică ce încurajează explorarea imaginaţiei artistice şi conectarea cu alte femei.

*costul unei căni de pictat este de 39 lei*

* Sâmbătă, 11 martie, ora 22:00 – Acaju (Strada Anastasie Fătu nr. 2A)

Women’s Anthems Party – o petrecere cu piese cântate de artiste naţionale şi internaţionale, la care femeile (dar nu numai) sunt invitate să se distreze împreună şi să creeze punţi de legătură. Playlistul este asigurat de cele două djs invitate, Amivers şi Bea Hopes.

*intrare 20 lei, banii strânşi vor merge către fondul Absorbante pentru toate şi vor fi folosiţi la achiziţionarea de produse menstruale pentru persoane aflate în dificultate financiară*

* Duminică, 12 martie, ora 17:00 – FAR cowork & coffee (Strada Golia, nr. 14)

Poetry Night și concert Andra Andriucă – La seara de poezie vor participa scriitoare la început de drum în poezie, ce recită pentru prima dată, cât şi persoane cu  multă experiență în spate. Tematica serii este experienţa feminină şi viziunea asupra artei de a scrie din perspectivă feministă. În a doua parte a serii, Andra Andriucă ne va cânta câteva piese din repertoriul ei în spaţiul intim al cafenelei Far cowork & coffee.

*intrare liberă, consumaţie recomandată de minim 20 lei

Filed in: ONG-uri

Comments are closed.

;