Rezultate excelente obţinute de elevii Colegiului Național „Emil Racoviță” la RMM 2023

Munca și pasiunea pentru cunoaștere, mai ales în domeniul matematicii, nu se opresc nicicând la Colegiul Național ,,Emil Racoviță” din Iași, indiferent de limitele spațiului și timpului. Dovada acestui fapt o constituie cei doi elevi perseverenți, harnici și determinați care oferă motive de mândrie de mai mult timp, nu doar acum, în prag de primăvară. Radu-Ionuț Stoleriu, în clasa a IX-a B, coordonat de profesorul Cătălin Budeanu, uimește încă din clasa a IV-a cu rezultatele sale, asemenea colegului său mai mare, Gabriel Turbincă, îndrumat, în prezent, de profesorul Dănuț Aramă.

Este pentru prima dată în istorie când doi elevi de la Colegiul Național ,,Emil Racoviță” din Iași participă simultan la concursul internațional Romanian Master of Mathematics (RMM) 2023, făcând parte din a doua echipă a României. Cea de-a XIV-a ediție a concursului s-a desfășurat în perioada 27 februarie – 4 martie la București, fiind considerată cea mai ,,selectă” competiție de matematică, cu un grad de dificultate extrem de mare, chiar superior olimpiadei internaționale, datorită calității competitorilor. Drept dovadă, cele două echipe ale României au fost adversarele celei mai bune echipe din Statele Unite ale Americii, coordonată de Po-Shen Loh, care a obținut locul I, urmată de prima echipă a României, pe locul al II-lea, la egalitate cu cea a Israelului.

Nici cea de-a doua echipă reprezentată a țării noastre, din care au făcut parte Radu și Gabriel, coordonată de Flavian Georgescu (profesor de matematică la ICHB) nu s-a lăsat mai prejos, obținând mențiune în clasamentul pe echipe.

Conform ierarhiei individuale, cei doi elevi de la Colegiul Național ,,Emil Racoviță” din Iași au obținut ambii medalii de bronz, confirmând valorile românești și perseverența tinerilor pasionați de matematică, rezultatul obţinut de aceştia confirmând încă o dată calitatea educației și disciplinei care îi definește pe elevii liceului.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;