Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit cu ambasadorul statului Qatar în România

Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit luni, 6 martie, la Palatul Roznovanu, cu Excelența Sale Osama Yousef A. A. Alqaradawi, ambasadorul Statului Qatar în România, cu ocazia vizitei pe care acesta o efectuează îna ceste zile la Iaşi.

Potrivit Biroului de presă al Primăriei, discuțiile dintre cei doi oficiali au vizat în special oportunitățile pentru stabilirea de relații de cooperare pe termen lung și posibile investiții la Iași în domeniul producerii de energie pe gaz și din surse regenerabile, în Qatar fiind finalizată recent prima centrală solară de producere a energiei electrice, cu o capacitate de 800 MW.

“Un domeniu cu potențial pentru schimburi economice este agricultura, în special cea organică, primarul Mihai Chirica subliniind calitatea solurilor și a produselor din Județul Iași și din Regiunea de Nord-Est. Ambasadorul a menționat că în Qatar există interes pentru produsele românești, dar și unele îngrijorări privind creșterea prețurilor și fluctuațiile stocurilor, probleme pentru care Ambasada dorește să identifice soluții împreună cu producătorii locali”, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de Biroul de presă.

Primarul Mihai Chirica şi Excelenţa Sa au discutat, de asemenea, și despre securitatea cibernetică, domeniu în care România are competențe relevante, iar Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” ar putea fi un partener pentru proiecte comune în acest domeniu. În context, ambasadorul a subliniat că există un interes deosebit în Qatar pentru cooperări în domeniile academic, universitar și de cercetare-dezvoltare, precum și pentru forța de muncă bine calificată din România.

Nu în cele din urmă, ambasadorul Statului Qatar în România s-a arătat interesat și de cooperarea în domeniile cultural și sportiv, așa-numita „soft diplomacy”, care reușește cel mai bine să aducă oamenii împreună și să-i ajute să se cunoască mai bine, Statul Qatar organizând peste 180 evenimente culturale și sportive anual, un exemplu elocvent în acest sens fiind recentul Campionat Mondial de Fotbal.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;