Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere de la Iaşi va fi organizat în acest an şi la Chişinău

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere de la Iaşi (FILIT) se va desfăşura acest an şi în Republica Molodova. Potrivit conducerii Institutului Cultural Român “Mihai Eminescu” de la Chişinău, săptămana trecută, directorul interimar al instituţiei, Narcis Afrăsinei, a efectuat o vizită de lucru la Iași, unde s-a întâlnit cu Lucian Teodorovici, directorul FILIT şi managerul Muzeului Național al Literaturii Iași, care şi-a arătat “disponibilitatea totală” faţă de o eventuală colaborare cu actorii culturali locali din Republica Moldova. O decizie finală privind organizarea în acest an a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere de la Chişinău urmează să fie luată în perioada următoare, când se va stabili forma pe care o va lua ediția FILIT Chișinău.

“Urmărind o apropiere dintre cele două capitale ale Moldovei, Iași și Chișinău, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău încurajează o colaborare între cele două teritorii comune culturii române, această acțiune făcând parte dintr-un plan mai mare, discutat și agreat și cu administrația județului Iași, mai exact cu dl. Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași. În acest sens, domnul Costel Alexe va întreprinde o deplasare la Chișinău la jumătatea lunii martie, unde se va semna un acord de colaborare dintre ICR Chișinău și CJ Iași, ce va viza și alte proiecte comune Iași, România – Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al Institutului Cultural Român Mihai Eminescu din Chişinău.

FILIT este un proiect anual organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași , finanțat de Consiliul Județean Iași. Cea de-a X-a ediţie, desfăşurată anul trecut în perioada 19-23 octombrie, a reunit peste 500 de participanţi, profesioniști din domeniul cărții, atât din ţară, cât şi din străinătate, respectiv scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti culturali.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;