Ministerul Sănătății caută surse de finanțare pentru construirea “Institutului Inimii” de la Miroslava

Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) Iaşi, Grigore Tinică, s-a aflat joi, 9 martie, la Bucureşti, unde a purtat discuţii la sediul Ministerului Sănătăţii cu ministrul Alexandru Rafila în legătură cu stadiul proiectului privind cosntrucţia “Institutului Inimii” de la Iaşi.

“M-a bucurat vizita la sediul Ministerului Sănătății a managerului Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași, domnul profesor Grigore Tinică. Ne dorim să realizăm la Iași o nouă casă pentru Institutul de Boli Cardiovasculare, care să răspundă nevoilor pacienților din Moldova și care să completeze noua infrastructură în Sănătate pe care o realizează la Iași Ministerul Sănătății. Domnul profesor Tinică a apreciat susținerea permanentă a Ministerului Sănătății pentru accesul la resurse financiare pentru construirea unui nou Institut de Boli Cardiovasculare la Iași, Miroslava, din fonduri de la Banca Europeană de Investiții sau din Programul Operațional Sănătate al Uniunii Europene”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, într-o postare pe Facebook.

În altă ordine de idei, ministrul Sănătăţii a afirmat că stadiul avansat al proiectării Spitalului Regional de Urgenţe de la Iași oferă speranțe că în acest an va începe și construcția propriu-zisă a imobilului.

“Dimensionarea corectă, controlul costurilor și transparența procedurilor în proiectare și în construcție sunt esențiale pentru reușita proiectului pentru Moldova. Ne dorim un parteneriat real cu autoritățile locale ieșene, în folosul pacienților din regiunea Moldovei. Respingem tentativele de politizare a proiectului noului Institut de Boli Cardiovasculare și îi chemăm alături pentru realizarea lui pe toți oamenii de bună credință din administrația și instituțiile ieșene”, a mai spus ministrul.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;