5:13 pm - Monday April 19, 2584

Cinci medalii obţinute de studenţii ieşeni la Olimpiada internațională de matematică SEEMOUS 2023

Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) au obținut cinci medalii la Olimpiada internațională de matematică pentru studenți SEEMOUS 2023 (South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students).

Pe a doua poziție din clasament și cu medalia de argint s-au întors la Iași Cosmin-Ștefan Curuliuc și Andrei Stroici, de la Facultatea de Automatică și Calculatoare (AC), în timp ce Alexandru Vezeteu (AC), Silviu-George Ciorap (AC) și Ștefania Gall (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației) au obținut câte o medalie de bronz.

Echipa TUIASI care a concurat în Struga, Macedonia de Nord, la cea de-a XVII-a ediție a olimpiadei, a fost alcătuită din șase membri, un rezultat bun obținând și Ana Maria Chilimon, de la Facultatea de Automatică și Calculatoare. Competiția a avut loc în perioada 7 – 12 martie și a fost organizată sub patronajul Mathematical Society of South Eastern Europe – MASSEE și a Societății de Științe Matematice din Macedonia de Nord. La olimpiadă au participat 86 de studenți de la 24 de universități din Albania, Bulgaria, Grecia, Macedonia de Nord, România şi Turkmenistan.

„Echipa a avut o comportare remarcabilă, reuşind să obţină două medalii de argint și trei medalii de bronz. Ca de obicei, subiectele au avut un grad de dificultate foarte ridicat, dar au fost și frumoase anul acesta. Ne bucurăm pentru rezultatele obținute, mai cu seamă că cinci dintre cei șase studenți sunt din anul I, ei putând participa și la următoarea ediție”, a declarat conf. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică și Informatică de la TUIASI, unul dintre profesorii coordonatori ai echipei de studenți.

Tinerii s-au antrenat în cadrul Centrului de Pregătire de Performanță în Matematică, sub îndrumarea profesorilor Marian Panțiruc, Radu Strugariu şi Marcel Roman.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;