Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţe de la Iaşi ar putea începe în acest an

Prefectul Bogdan Cojocaru s-a întâlnit luni, 13 martie, la Ministerul Sănătăţii cu ministrul Alexandru Rafila, tema discuţiilor reprezentând-o situaţia investițiilor în domeniul sănătăţii din judeţul Iaşi, respectiv construcţia Spitalului Regional de Urgenţe şi a Institutului Regional de Boli Cardiovasculare de la Miroslava.

”I-am transmis domnului ministru că ieșenii așteaptă de foarte mult timp să trecem de la machete la lucrări efective în cazul Spitalului Regional de Urgență. Conform graficului prezentat, este posibil ca lucrările de la acest obiectiv să demareze până la finalul acestui an. Cert este că avem autorizație de construire și că la finalul acestei luni va trebui să fie gata și proiectul tehnic, următorul pas fiind licitația de execuție”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași, la finalul discuţiilor avute cu ministrul Sănătăţii.

Investiția este estimată la 2,4 miliarde lei, fără TVA, și urmează să fie realizată în zona Moara de Vânt. Unitatea medicală va avea 752 de paturi, pentru spitalizare continuă, grupate în 6 centre medicale, cu 86 de paturi pentru unitatea de terapie intensivă.

În ceea ce priveşte proiectul Institutului Regional de Boli Cardiovasculare de la Miroslava, prefectul Bogdan Cojocaru a precizat că Ministerul Sănătăţii şi-a arătat întreaga deschidere faţă de găsirea sirselor de finanţare păentru acest important obiectiv.

”Domnul ministru și-a declarat susținerea și pentru noul Institut al Inimii de la Miroslava, un obiectiv pentru care se caută cele mai potrivite soluții de finanțare. Institutul de Boli Cardiovasculare ieșean, aflat în subordinea Ministerului Sănătății, are nevoie de un nou spațiu care să fie dimensionat conform nevoilor pacienților și care să fie realizat la costuri transparente. Dincolo de orice declarații cu privire la acest important proiect, cu toții trebuie să ne gândim la interesul pacienților. Este nevoie să strângem rândurile, așa cum am făcut și în cazul Spitalului Regional de Urgență sau în cazul A7 și A8, pentru ca Iașul și Moldova să beneficieze de acest proiect”, a afirmat prefectul Bogdan Cojocaru.

La întâlnirea de luni, de la sediul Ministerului Sănătăţii, din delegaţia ieşeană au făcut parte, alături de prefectul Bogdan Cojocaru, senatorul Maricel Popa, prof. dr. Florin Mitu, vicepreședintele Colegiului Medicilor Iași, Iulian Cozianu, președinte al Sanitas Iași, precum şi consilierul județean Cătălin Cătur.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;