5:13 pm - Thursday April 19, 6734

Un planespotter al IASI Airport a ajuns să piloteze pentru una dintre cele mai mari companii aeriene

13 martie 2023 a fost o zi memorabilă pentru cel mai nou membru al bazei Wizz Air de la Iași. Cândva un planespotter împătimit, George Nauznicov tocmai și-a făcut debutul în carieră, la manșa aeronavei Wizz, pe post de first officer (copilot), chiar pe Aeroportul Iași, locul unde și-a descoperit și cultivat pasiunea pentru aeronave. Adolescent fiind, participa cu entuziasm la evenimentele organizate de Aeroport, iar parte din timpul liber îl petrecea în locurile de unde reușea să surprindă imaginile perfecte cu aeronavele aterizând și decolând de pe noua pistă de la Iași. Câțiva ani mai târziu, băiatul cu aparatul de fotografiat în spate, vânând avioanele în zbor, și-a văzut în sfârșit visul împlinit, iar echipa Aeroportului Iași a dorit să celebreze acest moment important din viața sa.

Evenimentul festiv a fost organizat cu sprijinul companiei aeriene partenere, la aterizarea aeronavei din direcția Eindhoven, la ora 13.50. Despre surpriza pregătită, George a aflat abia la sosirea pe Aeroport, unde a fost întâmpinat cu arcul de apă, moment ce a marcat, în mod simbolic, primul pas în cariera sa de pilot.

La coborârea din avion, însoțit de echipajul de zbor, George Nauznicov a fost aplaudat de reprezentanții Aeroportului, care l-au felicitat și i-au înmânat un trofeu personalizat. La evenimentul-surpriză au mai participat instructorul său de planorism, colegii planespotteri, precum și câțiva membri ai familiei. Ceremonia a continuat cu o sesiune foto alături de echipajul Wizz Air și ceilalți invitați, culminând cu tăierea unui tort pregătit special pentru acest moment.

George Nauznicov ne-a povestit despre parcursul său în domeniul aviației: „Pasiunea pentru aviație a început la vârsta de 10 ani, când părinții m-au dus prima oară la Aeroportul Iași, să văd de aproape aeronavele. Atunci am știut ca asta vreau să fac în viață și am început să vin mai des la aeroport, pentru a urmări traficul. Părinții mi-au susținut mereu această pasiune. Mi-au cumpărat un aparat foto profesional, și astfel am început o colaborare foarte frumoasă cu Aeroportul Iași. La 15 ani am decis să fac încă un pas spre a-mi îndeplini visul de a deveni pilot comercial, și m-am înscris la cursurile de planorism de la Aeroclub, unde în doar câteva luni am reușit să obțin licența. Am continuat orele de zbor în anii următori, iar în 2019 am susținut un interviu la Wizz Air Pilot Academy, fiind selectat pentru cursurile de pilot comercial în Kavala, Grecia. A fost un curs intens, de 22 luni, cu 14 examene teoretice și aproximativ 190 ore de zbor. Anul trecut am obținut licența, apoi am început type rating-ul pe Airbus A320/321. După o perioadă de training la baza Wizz Air din Budapesta, de azi îmi continui activitatea de copilot la baza din Iași”.

Romeo Vatră, Directorul General al Aeroportului Iași, a spus: „George Nauznicov este un exemplu de talent, ambiție și determinare, în special pentru cei care vor să profeseze în domeniul fascinant și provocator al aviației. Povestea sa merită să fie cunoscută de cât mai mulți tineri, pentru a-i încuraja să nu renunțe la visurile lor, pentru a-i ajuta să înțeleagă că doar prin muncă și perseverență pot reuși în viață. Azi, mai mult ca oricând, avem nevoie de modele pentru copiii noștri. Suntem foarte mândri de George, care practic a crescut odată cu Aeroportul Iași, făcându-și debutul în carieră, printr-o frumoasă coincidență, în același an în care Aeroportul derulează cea mai mare investiție de dezvoltare și începe un nou capitol. Ne place să credem că și Iasi Airport a contribuit, într-o oarecare măsură, la reușita lui George, prin colaborările noastre, și suntem extrem de încântați să îl avem în continuare alături de noi, în baza Wizz Air de la Iași. De asemenea, mă bucur că am avut ocazia să mă număr și eu printre primii pasagerii care au călătorit azi, de pe Aeroportul Iași, cu George la manșa avionului. Felicitări, George Nauznicov, zboruri line, cer senin și mult succes în carieră!”

Valeria Bragarenco, Corporate Communication Manager la Wizz Air, a spus: „Suntem încântați să întâmpinăm noi colegi în rândul echipajului de zbor din România. George Nauznicov este unul dintre exemplele de tineri piloți care demonstrează că, atunci când ești dispus să investești timp și pasiune în propriul vis, acesta va deveni realitate. Știm cât de apropiat îi este Iașul, iar noi îi urăm «Bun-venit!», în calitate de copilot, în echipa bazei Wizz Air de la Aeroportul Internațional Iași, aflată într-o continuă expansiune. Asemenea lui George, Wizz Air le oferă ocazia tuturor piloților aspiranți să-și urmeze visul prin intermediul «Wizz Air Pilot Academy», un program unic ce combină beneficiile și pregătirea de top, specifice unui lider în industrie. Ne extindem continuu rețeaua de rute din România și nu numai, recrutând în permanență noi piloți, precum și însoțitori de zbor, care își doresc o carieră în aviație și experiența unui birou printre nori.”

Andrei Tanana, instructor planorism la Aeroclubul “Alexandru Matei” din Iași, a spus: „Cunoscându-l pe George drept un tânăr pasionat de zbor, muncitor și consecvent, nu mă mira că astăzi a ajuns acolo unde și-a propus. Mă bucură nespus această reușită a lui. Își merită locul din plin și sunt convins că parcursul său îl va duce pe cele mai înalte culmi. Îi doresc zboruri plăcute și îl așteptăm acolo de unde a plecat de fiecare dată, când i se face dor”.

Marius Gerber, membru Plane Spotters Iași, a spus: „Pe George îl știu de 10 ani, de când era un copil. Obișnuia să vină la gardul aeroportului să facă poze la avioane. În timp, ne-am împrietenit și, văzând dragostea lui pentru aviație, l-am îndrumat să urmeze o carieră de pilot. În primă fază, l-am îndrumat spre planorism, apoi spre aviația comercială. Sunt fericit că a ajuns unde și-a dorit”.

Ceremonia de inaugurare a primei sale aterizări oficiale pe Aeroportul din Iași l-a impresionat pe tânărul George Nauznicov, care are ambiții mari: “Cel mai mare vis al meu este să aterizez, ca pilot, în locul unde a început acest drum minunat, Aeroportul Iași, iar azi am făcut un prim pas, în calitate de first officer Wizz Air. Sunt foarte entuziasmat de tot ce trăiesc în acest moment. Primirea specială de astăzi m-a emoționat, a fost o surpriză la care nu m-am așteptat. Țin să mulțumesc echipei Iasi Airport pentru acest moment memorabil și pentru suportul oferit în toți acești ani. A contat enorm. Colaborarea noastră va continua prin activitatea pe care o voi desfășura la baza locală Wizz Air. Mulțumirile mele se îndreaptă, firesc, și către compania aeriană care mi-a oferit șansa unică de a-mi vedea visul împlinit și de a învăța și profesa alături de profesioniști adevărați. De asemenea, le sunt recunoscător tuturor celor care m-au încurajat și susținut în această provocare: părinților mei, instructorului de planor de la Aeroclubul din Iași, colegilor de la Plane Spotters Iași. Îndemnul meu pentru tinerii care doresc să ajungă piloți este să nu renunțe niciodată la pasiunea lor, indiferent ce piedici vor întâmpina, pentru că, în final, toată investiția și sacrificiile le vor oferi nenumărate satisfacții“, a mai spus George Nauznicov, First Oficer Wizz Air.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;