Concurs de produse alimentare tradiționale preparate de elevi şi studenți, la Universitatea de Ştiinţele Vieţii

Preparate care mai de care mai gustoase și apetisante, realizate după rețete bine păstrate în timp vor putea fi jurizate și degustate în cadrul Concursului Național ,,IDENTIFICARE DE PRODUSE TRADIȚIONALE”, organizat de către Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare (FIRAA) din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură Județeană Iași.

Ajuns la cea de-a V-a ediţie, concursul este destinat atât elevilor cât și studenților care s-au înscris individual sau în echipă, coordonați fiind de un cadru didactic. În cadrul ediţiei din acest an, organizatorii vor să pledeze și mai mult pentru nevoia de a fi susținută și de a fi mai mult abordată oportunitatea creării așa-numitelor „trasee gastronomice și culturale”, care pot constitui importante repere de afaceri și de reprezentare.

„Ne propunem promovarea unei alimentații sănătoase și încurajarea consumului de produse culinare realizate după rețete tradiționaleromânești și, totodată, urmărim stimularea spiritului antreprenorial al elevilor și studenților prin valorificarea superioară a producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime medie și mică.De asemenea, se dorește asocierea produselor tradiționale înscrise în concurs cu posibile trasee gastronomice, elemente ale turismului local”, a declarat prof. univ. dr. Mircea Pop, decan al FIRAA.

Prezentarea produselor înscrise în competiție va avea loc sâmbătă, 18 martie, începând cu ora 10:00, în Holul de Marmură al FIRAA, urmată, la ora 11:00, de a sesiune de degustare a preparatelor. La final, participanții la concurs vor fi recompensaţi de către organizatori cu cu diplome și premii.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;