E.ON România marchează al treilea an de parteneriat cu Asociaţia Zi de Bine

Fiecare lună a ultimilor doi ani a însemnat implicarea E.ON România în câte un proiect, în total 24 la număr, alături de Asociaţia Zi de Bine, în baza unui parteneriat menit să dezvolte soluţii pentru provocări ce ţin de educaţie, sănătate, incluziune socială, sărăcie sau mediu.

15.000 de beneficiari direcţi şi 30.000 de beneficiari indirecţi ai acestor proiecte dedicate persoanelor vulnerabile din comunitate reprezintă bilanţul în cifre al celor doi ani de parteneriat. Însă, dincolo de cifre se află copii, tineri, adulţi sau seniori, cu poveşti de viaţă sau cu nevoi ignorate de multe ori de cei din jur, asupra cărora ne-am aplecat, aducându-le un strop de speranţă sau de bucurie, se arată într-un comunicat al companiei.

E.ON România continuă să se implice şi în acest an în cauzele sprijinitede Asociaţia Zi de Bine, condusă de Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, până în prezent fiind iniţiate trei proiecte. Două dintre ele, cauzele lunilor ianuarie şi februarie aufost finalizate. Astfel, la începutul acestui an, a fost inaugurat Centrul de informare și suport pentru adolescenții dependenți și părinții lor în zona Titan din București, în cadrul Centrului ARAS Titan, un spațiu de întâlnire și consiliere pentru părinți și copii.

Vorbăreț”,Centrul de logopedie pentru copiii cu tulburări de vorbire a fost amenajat în Râmnicu Vâlcea, în luna februarie a acestui an. Centrul va deservi atât copii cu sindrom Down sau autism, cât și copii tipici, din medii defavorizate. Ședințele de logopedie pot contribui la îmbunătățirea abilităților de exprimare, oferindu-le copiilor ocazia de a reuși să comunice corect și astfel, să capete încredere în vocea lor. Până la finalul anului vor fi sprijiniți 50 de copii cu probleme de logopedie, dar fără posibilități materiale. Un copil selectat în program va beneficia de 24 de ședințe de terapie (12 ședințe individuale, 5 ședințe de grup logopedic, 3 ședințe cu părinții, 4 ședințe de terapie prin joacă), timp de 12 de săptămâni.

În același timp, vor fi organizate ateliere de informare și prevenție pentru profesori, cu metode aplicate la clasă, susținute de logopezi și specialiști în domeniu.

Pentru luna martie, E.ON România se implică în amenajarea Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Filantropia, respectiv Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino din București. În colaborare cu Asociaţia Moaşelor Independente (AMI) prinde contur proiectul “Mame fără Flori”, un spațiu de suport pentru mamele care au născut copii care nu au supravieţuit. Spațiul va fi dotat cu două unități CuddleCot, landouri care au un dispozitiv frigorific potrivit pentru astfel de contexte, așa încât  părinții unui copil pe care l-au pierdut la naştere să își poată lua rămas bun.

Potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică, în România, mortalitatea perinatală și decesele neonatale au fost de 7,08 la mie, totalizând 1.280 de decese într-un an. Astfel, multe mame ies din maternități fără un copil în brațe, iar sprijinul pe care acestea îl primesc este aproape inexistent. Femeile aflate într-o astfel de situație vor putea participa la grupuri de suport.

Inițiativa cuprinde și organizarea grupurilor de informare și suport pentru gravide, proaspetele mame și partenerii lor, pentru ca aceștia să primească informații de actualitate privind sarcina, nașterea, alăptarea, îngrijirea copilului și, mai ales, îngrijirea mamei. Parteneri în această inițiativă sunt Asociația Moașelor Independente (AMI), parte a organizațiilor internaționale European Midwives Association (EMA) şi International Confederation of Midwives (ICM) care, din 2013, își propune să promoveze profesia de moașă în România și să contribuie la sănătatea femeii de vârstă fertilă, a mamei și copilului.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;