Soluţia găsită de autorităţi pentru ca elevii de la Colegiul Pedagogic să înveţe tot în Copou

Începând cu anul şcolar 2023 – 2024, activitatea didactică a elevilor de la Colegiul Naţional Pedagogic “Vasile Lupu” se va desfăşura într-o nouă locaţie, amenajată în apropierea unităţii de învăţământ, în  zona Copou, după “modelul” folosit în Timişoara sau în unele sectoare din Capitală. În urma întâlnirii care a avut loc luni, 27 martie, la sediul Primăriei, la care au participat primarul Mihai Chirica, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi reprezentanţii asociaiei părinţilor de la Colegiul Naţional Pedagogic “Vasile Lupu”, s-a decis ca amenajarea viitoarei construcţii, asigurarea mobilierului necesar desfăşurării activităţii didactice precum şi racordarea imobilului la utilităţi să revină în sarcina autorităţilor locale.

 

„Am luat act de propunerea părinţilor şi elevilor Colegiului şi încercăm să găsim cea mai bună soluţie care să satisfacă cerinţele lor. Practic, în zilele următoare, împreună cu conducerea şcolii şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, vom căuta ca în perimetrul Colegiului să identificăm un spaţiu pentru amenajarea unei construcţii temporare şi vom căuta pe piaţă, prin procedură publică, un furnizor pentru astfel de servicii. Sunt soluţii aplicate cu succes şi în alte oraşe din România şi ne vom ocupa cu prioritate de acest proiect. Practic, satisfacem cele două solicitări ale părinţilor şi elevilor: să înveţe dimineaţa şi să înveţe în Copou, în același spațiu. Este o soluție rezonabilă, întrucât nu încarcă nici activitatea altor unități de învățământ. Este și o soluție scumpă, dar, așa cum am demonstrat întotdeauna, pentru mine, ca primar, școala are prioritate. În aceeaşi ordine de idei, cer ajutor şi fac un apel la instituţiile abilitate în emiterea avizelor de funcţionare a unei astfel de construcţii să fie alături de noi pentru materializarea unui astfel de proiect”, a declarat, la finalul întâlnirii, primarul Mihai Chirica.

Tot în urma discuţiilor de la Primărie s-a mai convenit ca elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Naţional Pedagogic “Vasile Lupu” să-şi desfăşoare activitatea în construcţia temporară pe o perioadă determinată de circa doi ani şi jumătate, respectiv pe perioada cât au loc lucrările de consolidare și modernizare a unităţii de învăţământ.  Procedura de licitaţie pentru încredințarea lucrărilor este în desfăşurare, termenul limită de depunere a ofertelor fiind data de 3 mai 2023.

Părinţii şi elevii de la Liceul Naţional Pedagogic “Vasile Lupu” au protestat săptămâna trecută în faţa Primăriei, fiind nemulţumiţi de decizia autorităţilor locale de relocare a acitivităţii şcolare într-o altă unitate de învăţământ, situată în zona Manta Roşie. Decizia autorităţilor a fost luată ca urmare a faptului că, în urma controalelor efectuate de către specialişti, imobilul în care îşi desfăşoară activitatea elevii Colegiului Naţional  “Vasile Lupu” nu mai prezintă siguranţă din cauza riscului seismic ridicat cu care se confruntă construcţia. Reprezentanţii asociaţiei de părinţi ai elevilor au cerut autorităţilor ca până la data de 1 aprilie să găsească un corp de clădire în zona Copou, în care să poată învăţa toţi cei 874 de elevi ai liceului. Într-o scrisoare deschisă adresată cadrelor didactice, părinţilor şi elevilor de la Colegiul Naţional Pedagogic “Vasile Lupu”, primarul Mihai Chirica a anunţat că lucrările de consolidare şi reabilitare a clădirii vor începe în acest an, în prima etapă, fondurile necesare urmând să fie asigurate de la bugetul local.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;