Credit în valoare de 14 milioane de euro contractat de Primărie pentru consolidarea şi reabilitarea Colegiului Pedagogic

Primăria Municipiului Iaşi intenţionează să contracteze un credit în valoare de 14 milioane de euro pentru continuarea lucrărilor de consolidare şi reabilitare a clădirii în care funcţionează Liceul Naţional Pedagogic “Vasile Lupu”, imobil care este clasificat de către specialişti în categoria de risc seismic din cauza vechimii. În cadrul şedinţei de joi a Consiliului Local, primarul Mihai Chirica a anunţat că a contactat deja câteva bănci în vederea semnării unui împrumut în acest sens.

“Credem că este soluţia optimă în acest moment. Nu ştim în ce dată PNRR-ul ne va chema la semnarea contractului de reabilitare a acestei şcoli, dar până atunci, noi vom continua finanţarea lucrărilor,  pentru a putea să ne recuperăm apoi sumele investite de la Ministerul Dezvoltării. În paralel,  am trimis scrisori de intenţie către mai multe bănci, pentru a ne împrumuta, dacă nu găsim o resursă de 12-14 milioane de euro, pentru a putea finanţa până la capăt şi într-un ritm accelerat lucrările de consolidare şi reabilitare a imobilului. Şcoala se va transforma din rădăcini. Astfel, pe lângă lucrările de consolidare şi de refacere a arhitecturii,  se va închide şi una dintre porţile interioare, se va construi şi o grădiniţă nouă şi o sală de gimnastică şi, desigur, o sală de sport şi un teren de sport, toate acestea însă printr-o altă finanţare”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În aceeaşi ordine de idei, consilierii locali au aprobat în şedinţa de joi alocarea sumei de 800.000 de lei în vederea achiziţionării unei construcţii modulare în care cei 740 de elevi ai Colegiului Naţional Pedagogic “Vasile Lupu” ar urma să-şi desfăşoare activitatea didactică începând cu anul şcolar 2023-2024.

“Vrem să închiriem o construcţie modulară cu un număr de 33 de clase, laboratoare, cancelarie şi celelalte utilităţi funcţionale, pentru o perioadă temporară a tuturor cursurilor şcolare aferente Colegiului Pedagogic, pe perioada lucrărilor de consolidare şi reabilitare a imobilului. Între timp, procedura publică de achiziţie de lucrări a fost lansată către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, urmând să aibă loc pe data de 3 mai 2023. Sperăm să avem oferte în acest sens”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;