Ziua Jandarmeriei în weekend, la Palas: demonstraţii de coborâri în rapel de la etajul 18, tiroliană pentru copii şi exerciții demonstrative de autoapărare

Palas devine, weekendul acesta, gazda unor evenimente pentru toată familia. Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași (IJJ Iași) desfășoară o serie de manifestări dedicate Zilei Jandarmeriei, unde publicul va avea parte de un program care va cuprinde demonstraţii de coborâri în rapel de la etajul 18, exerciții demonstrative de autoapărare, paradă de uniforme de epocă, tiroliană destinată copiilor și multe alte surprize. Și tot pentru curioși, mai mici și mai mari, Târgul de Artă și Antichități invită la o nouă călătorie în timp și aduce colecționari pasionați, dornici să spună povestea unor obiecte care amintesc de farmecul epocilor trecute.

 

Inspectoratul de Jandarmi Județean Iaşi invită publicul la Palassâmbătă și duminică, în piaţeta patinoar din parcul Palas, în intervalul orar 11:00-17:00, pentru a celebra împreună aniversarea a 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Publicul va avea posibilitatea să admire tehnica, echipamentul, caii și câinii de serviciu ai Jandarmeriei și va învăța, în cadrul atelierelor, norme de conduită și de siguranță civică. Echipe mixte cu câini special antrenați vor oferi demonstrații de autoapărare şi de identificare a unor obiecte. Cel mai spectaculos moment va fi coborârea în rapel a jandarmilor de la etajul 18 al clădirii  turn din ansamblul Palas. În plus, micii aventurieri vor putea încerca tiroliana pe versantul din zona terasei McDonald’s. De asemenea, sunt prezentate, cu această ocazie, uniforme de epocă, finalul zilei de 1 aprilie încheindu-se cu ceremonialul Retragerii cu torțe.

 

Tot în acest weekend, o nouă ediție a Târgului de Artă și Antichități îi așteaptă pe vizitatori în zona Atrium din Palas, unde vor descoperi farmecul boem al unor epoci trecute. Expozanți din toate zonele țării prezintă o selecție remarcabilă de obiecte ce poartă patina timpului; de la piese de mobilier în stilul Empire, veselă, elemente de numismatică, viniluri, elemente decorative în stilul Art Nouveau și până la orologerie sau bijuterii, vizitatorii pot găsi aici obiecte unice pe care să le integreze în colecțiile lor sau cu ajutorul cărora să creeze decoruri inspirate de Belle Époque.

Filed in: Informațía zilei, Timp liber

Comments are closed.

;